Ege Postası
Geri

Menemen’li Kıbrıs gazileri 39 yıl öncesini yeniden yaşadı

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 39’uncu yıldönümü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kutlandı.
Menemen’li Kıbrıs gazileri 39 yıl öncesini yeniden yaşadı
Haberler / Yerel Yönetimler
23 Temmuz 2013 Salı 16:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ki törenlere Menemen’li Kıbrıs Gazileri ve Menemen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan’da katıldı.
Gazilerimiz gerçekleşen Resmi Geçit Töreni’nde de yer aldı. 39’uncu düzenlenen törenlere Kıbrıs Gazileri’miz Türkiye’den kutlamalara katılan tek gazi grubu oldu. Ayrıca gazilerimiz tören sırasında Atatürk Anıtına çelenk sunup, saygı duruşunda bulundular.

Ramazan ayı nedeniyle çok istemesine rağmen kutlamalara katılamadığını söyleyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Kıbrıs Barış Harekatı, Türkiye’nin gücünün ne zaman, nerede, hangi maksatla ve nasıl kullanılacağının en seçkin ve önemli bir uygulamasıdır. Ramazan programlarının yoğunluğu nedeniyle çok istememe rağmen yavru vatandaki kutlamalara katılamadım. Ama ilçemizdeki Kıbrıs Gazileri’nin bu etkinlikte yer almalarını çok önemsiyorum. İlçe olarak yavru vatanla olan samimi ve dostane ilişkilerimizi bundan önce olduğu gibi bundan sonrada sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Törenlerde Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’i temsilen katılan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan’da; “Böylesine anlamlı bir günde Kıbrıs’ta olmanın çok güzel bir duygu. Gazilerimizle birlikte KKTC'de 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nı kutladık, Resmi Geçit Töreni’nde yer alıp Atatürk Anıtı’na çelenk sunduk. Bu yaşananlar bizim adımıza onur verici bir olay” dedi.

Gerçekleşen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı sonrası gazilerimiz, şehitlik ve müzeleri gezdi. Kıbrıs Barış Harekatı’nda görev alan gazilerimiz, şehitlik ziyaretinde, mezar taşlarında omuz omuza savaştıkları arkadaşlarının isimlerini görünce gözyaşlarını tutamadı. Gazimagosa’daki Muratağa, Sandallar ve Atlılar Köylerinde katledilen 136 Türk’ün anıt mezarında, Rumlar tarafından eşi ve 5 çocuğu katledilen Kamil G. Simtaş’ın tüyler ürperten hikayesini dinleyen gazilerimiz, şehitlerimiz için dua ettiler.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası