Ege Postası
Geri

Metro geldi , heykel gitti

Metro açılışı için gün sayan Üçkuyular Fahrettin Altay Meydanı'nda yapılan çevre düzenleme çalışmaları sırasında bölgenin tarihi eserleri arasında yer alan ve meydana adını veren tarihi Fahrettin Altay Heykeli ortadan kayboldu. Hafta sonunda yapılan yer üstü meydan düzenleme ve asfaltlama çalışmaları kapsamında önce heykelin sökülerek kaldırılması, ardından da havuz ve mermer bölümünün yıkılması çevre halkı tarafından tepki ile karşılandı.
Metro geldi , heykel gitti
Haberler / İzmir
23 Aralık 2013 Pazartesi 15:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 2005 yılında başlayan Üçkuyular-Üçyol metro hattı çalışmaları kapsamında trafiğe kapatılan Fahrettin Altay Meydanı sahip olduğu tarihi değerini de kaybetti. Yer altında devam eden metro çalışmalarının son aşamaya gelmesi ile birlikte başlayan zemin üstü ve meydan düzenlemesi kapsamında, tarihi Fahrettin Altay Heykeli de sessiz sedasız yerinden kaldırıldı.

 

HEYKEL TAMAMEN KALDIRILDI

Ulusal Kurtuluş Savaşı sırasında kente giren ilk süvari birliğinin komutanı Fahrettin Altay anısına yapılan heykel, kent için de önem arz eden tarihi varlıklar arasındaydı. Meydan düzenlemesini yapan yüklenici firma tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında kaldırıldığı öğrenilen heykelin, metro yapım çalışmaları süresince özenle korunarak zarar görmemesi için gösterilen onca çabaya karşın hafta sonunda bir anda apar topar kaldırılması halktan da tepki topladı. Çevrede oturulan vatandaşlar ve bölge esnafından edinilen bilgiye göre, çalışmalar sırasında heykelin büst kısmı iş makinesi yardımı ile yerinden sökülürken, altında yer alan havuz ve büst kısmı da yine iş makineleri ile yıkıldı.

 

MEYDANDA SADECE AĞAÇLAR KALDI

Metro çalışmaları nedeni ile büyük zarar gören meydanda sadece eski ağaçlar yerinde kalırken, devam eden çevre düzenlemeleri kapsamında Mart ayında gerçekleştirilmesi planlanan metro açılışına kadar alan tamamen yeniden düzenlenecek. Diğer yandan yetkililerden alınan bilgiye göre, heykelin meydanda yapılacak düzenleme çalışmalarının tamamlanması ile birlikte yol trafiğe açılmadan önce alandaki uygun bir yere yeniden yerleştirileceği öğrenildi.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası