Ege Postası
Geri

Metroda son rötuşlar

Üçyol-Üçkuyular metro hattında kalan iki istasyon Poligon ve Fahrettin Altay için çalışmalarına hızla devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, metro yapım çalışmalarında son rötuşlara başladı. Temmuz ayında yolculu seferlerine başlamak için gün sayan Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki ay içerisinde istasyonları da hazır hale getirecek.
Metroda son rötuşlar
Haberler / İzmir
23 Mayıs 2014 Cuma 10:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2005 yılında temeli atılan Üçyol- Üçkuyular Metro Hattı'nın ikinci etap inşaat çalışmalarında son rötuşlar başladı. 2012 yılının sonunda İzmirspor ve Hatay’ı, Mart ayında da Göztepe istasyonu hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde hattın son iki istasyonu Poligon ve Fahrettin Altay için malzeme alımı ihalesine çıkacak. Temmuz ayı içerisinde metrodaki tüm çalışmaları bitirmeyi ve tam kapasiteyle İzmirlilerin kullanımına sunmayı planlayan belediye, 27 Mayıs ‘ta istasyonlarda kullanılacak yönlendirme, tanımlama, bilgilendirme panoları ve bekleme koltuklarını satın alacak.

İSTASYONLARDA SON RÖTÜŞLAR
Bir yandan metro hattında teknik ve mekanik hazırlıklarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan da istasyonlarda çalışmaların tamamlanması için düğmeye bastı. Üçyol-Üçkuyular metro hattında yapımı devam eden Poligon ve Fahrettin Altay istasyonlarında yolcu peronları için gerekli malzemelerin alımı için ihaleye çıkacak olan Büyükşehir Belediyesi, Temmuz ayı başında yolculu seferler için hazırlıklarını tamamlamayı planlıyor.

TEMMUZ BAŞINDA HAZIR OLACAK
Mart ayında Hatay ve İzmirspor duraklarının ardından hattın üçüncü istasyonu Göztepe'de yolculu seferlere başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Poligon ve Fahrettin Altay'ı Temmuz'a yetiştirmek

için çalışmalarına hız kattı. 27 Mayıs 2014 tarihinde ihaleye çıkacak olan Büyükşehir Belediyesi, istasyon içindeki yolcu peronları ve istasyon girişlerinde kullanılacak yönlendirme, tanımlama, bilgilendirme panoları ve 96 çift bekleme koltuğu satın alacak. Alınacak bekleme koltuklarından 36 çiftinin Poligon’daki peronlara, 36 çiftinin de F.Altay’a yerleştirilmesi planlanırken, 24 çifti ise Göztepe istasyonlarında belirlenen noktalara yerleştirilecek. Temmuz ayının ilk haftası montajı tamamlanacak kullanıma hazır hale getirilecek malzemeler ile birlikte yolcu peronlarındaki işlemler tamamlanacak ve hattın da tamamlanmasıyla birlikte metro hattı tam kapasite hizmete girecek.

METRO TOPLAM 17 İSTASYON VE 20 KİLOMETREYE ULAŞACAK
Göztepe istasyonunun açılışıyla birlikte 15 istasyona ulaşan İzmir Metrosu, Poligon ve Fahrettin Altay istasyonların da hizmete alınmasıyla beraber toplam 17 istasyonda seferlerine devam edecek ve raylı sistem ağı da 16.5 kilometreden 20 kilometreye çıkacak. Metroda artan durak sayısı ile birlikte raylı sistemi tercih eden yolcu sayısı katlanarak büyürken, Göztepe istasyonun açılışıyla 250 bini bulan yolcu sayısının da önümüzdeki süreçte 350 bine ulaşması bekleniyor. Diğer yandan, bir ay önce hizmete giren Göztepe Metro İstasyonu günde ortalama yaklaşık 15 bin yolcu taşırken, metronun açılışı ile birlikte başlayan ücretsiz biniş uygulamasının diğer iki istasyonda da devam edebileceği öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası