Ege Postası
Geri

Metroya "Keşif artışı" çelmesi

Göztepe, Poligon, Fahrettin Altay metro istasyonlarındaki yapım çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ankara’da onay bekleyen keşif artışı sürecinde işlerin zamanında bitmemesi nedeniyle yüklenici firmaya ek süre verme kararı aldı. Yeni bir sorunla karşılaşılmadığı takdirde, Üçyol-Üçkuyular Metro Hattı’nın ikinci etap çalışmaları 2014 yılı başında bitecek.
Metroya
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Temmuz 2013 Cuma 12:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Metro hattı çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, hattın zamanında bitmemesi nedeni ile süreyi 2014 yılına uzattı. Habertürk’ten Can Özlü’nün haberine göre, Ankara’da bekleyen keşif artış talebinin Cumhurbaşkanı tarafından imzalanması için bekleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, projenin bitiş tarihi olan Temmuz sonuna kadar yapım çalışmalarının tamamlanamayacak olması sebebi ile yüklenici firmaya 2014 yılı başına kadar ek süre verecek.

EK SÜRE VERİLECEK

Temeli 2005 yılında atılan ancak karşılaşılan zorluklar nedeniyle bitirilemeyen metro hattının 3 istasyonunu kapsayan ikinci etap inşaatının bitiş tarihinin bir kez daha uzaması gündeme geldi. 31 Temmuz’a kadar tamamlanması gereken istasyonlar için geçtiğimiz aylarda keşif artışı talep eden Büyükşehir Belediyesi, işlerin bitirilememesi nedeniyle yüklenici firmaya ek süre verme kararı aldı.

UMUTLAR 2014’TE

Yaşanan gelişmeye göre keşif artışı talebinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmasının ardından, 3 istasyondaki yapım çalışmalarına hız verecek. İhaleyi iptal etmeyi düşünmeyen belediye, firmaya yıl sonuna kadar ek süre verecek. Böylece, İzmirlilerin metro beklentisi de 2014 yılının başına kalmış olacak.

YIL SONUNDA BİTER

Belediye yetkilileri, “3 istasyonu kapsayan keşif artışı talebimiz var. Bu talep Cumhurbaşkanı tarafından onaylanacak ve yürürlüğe girecek. Firmaya verilen sürede işlerin bitirilememesi nedeniyle, yeniden süre uzatımı gündemimizde. Metronun Temmuz sonuna yetişmesi zor. Yıl onsuna kadar ek süre verebiliriz. O tarihe kadar metronun biteceğini düşünüyoruz” dedi.

DÖRDÜNCÜ ERTELEME

Üç istasyonun yapımını üstlenen Borege-Sigma Ortak Konsorsiyum’u, belediye tarafından sürenin uzatılması halinde, çalışmalara başladığı günden bu yana dördüncü süre uzatımını da almış olacak. Firma ilk süre uzatımı 2011 yılı Ağustos ayında sözleşmede belirtilen tarihte işi bitirememesi üzerine almıştı. Büyükşehir Belediyesi, yüklenici firmaya o süreçte 9 ay ek süre vermişti. Firmanın 2012 yılı Mayıs ayında yaptığı ikinci süre uzatımı üzerine Büyükşehir, 31 Aralık 2012 tarihine kadar ek süre sunmuştu. Ancak bu sefer de inşaat tamamlanamadı. Son olarak Temmuz 2013’e kadar uzatılan ek süre, keşif artışı talebi ve Ankara’da bekleyen onay süreci nedeniyle yeniden çıkmaza girdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası