Ege Postası
Geri

Mısır Dışişleri Bakanı Kamil Amr, Atina'da

Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr, devrimin ardından ilk defa resmi bir ziyaret için Atina’ya geldi. Geleneksel iyi ilişkilere ve işbirliğinin geliştirilmesine vurgu yapılan görüşmelerin ardından çok sayıda anlaşma ve protokole...
Mısır Dışişleri Bakanı Kamil Amr, Atina'da
Haberler / Dünya
13 Haziran 2013 Perşembe 18:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr, devrimin ardından ilk defa resmi bir ziyaret için Atina’ya geldi. Geleneksel iyi ilişkilere ve işbirliğinin geliştirilmesine vurgu yapılan görüşmelerin ardından çok sayıda anlaşma ve protokole imza konuldu.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopulos, Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr ile bir görüşme gerçekleştirdi. Baş başa yapılan görüşmenin ardından iki ülke heyetler arası görüşmelere geçildi. Daha sonra iki ülke dışişleri bakanları 3 anlaşmaya, üst düzey diplomatlar da çeşitli protokollere imza attı.

Düzenlenen ortak basın toplantısında Avramopulos, köklü geleneksel iyi ilişkilere sahip Mısır’ın Dışişleri Bakanı Kamil Amr’ı Atina’da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. İkili ve bölgesel konuları derinlemesine ele alma fırsatı bulduklarını söyleyen Yunan bakan, onlarca yıldan bu yana stratejik denebilecek işbirliğini imzalanan anlaşmalarla daha da güçlendirdiklerini söyledi.

Turizm, ticaret, ihracat ve yatırıma yönelik işbirliği alanlarına ağırlık verdiklerini ifade eden Avramopulos, Yunanistan’ın Mısır’a en fazla yatırım yapan beşinci ülke olduğu bilgisini verdi. Bunun Mısır’a, halkına ve ekonomisine olan güvenden kaynaklandığını ifade eden Dışişleri Bakanı Avramopulos, Yunanistan-Mısır İş Konseyi’nin yeniden kurulması anlaşması ile Pire ve İskenderiye limanlarına ilişkin yapılan anlaşmaların ekonomik ilişkilere yeni bir canlılık katacağını belirtti.

Siyasi ve diplomatik ilişkileri kolaylaştırmak için iki ülke arasında diplomatik, hizmet ve hususi pasaportlara yönelik vize muafiyeti anlaşmasının da hayata geçirildiğini söyleyen Avramopulos, Yunanistan’da yaşayan Mısırlı göçmenlere yönelik zaman zaman gerçekleşen ırkçı saldırıları da kınadıklarını ve bu konuda sıfır tolerans gösterileceğini vurguladı.

Avramopulos, iki halkın dostluğunun 4 bin yıl geriye gittiğini ve bu geleneksel iyi ilişkilerin bundan sonra da devam edeceğini kaydetti.

KAMİL AMR: YUNANİSTAN, AVRUPA'YA AÇILAN KAPIMIZ OLABİLİR

İki ülke arasındaki işbirliğinde turizm ve ticarete ağırlık verdiklerini söyleyen Mısır Dışişleri Bakanı Kamil Amr, Yunanistan’ın Mısır için Avrupa’ya açılan kapı olmasına ilişkin görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Mısır’ın Yunanistan için sadece Ortadoğu’ya değil, Afrika’ya da giriş kapısı olduğunu söyleyen Kamil Amr, Suriye’de akan kanın en kısa sürede durması konusunda görüş birliği içerisinde olduklarını belirtti.

Suriye krizine ülkenin birliği ve toprak bütünlüğünü güvence altına alınacak şekilde siyasi çözüm bulunması gerektiğini ifade eden Kamil Amr, ülke için daha iyi bir geleceğin ancak diyalog ile sağlanabileceğini söyledi. Mısır Dışişleri Bakanı Amr, Suriye’nin geleceğinde ellerinde kan olanların ve masum vatandaşları öldürenlerin söz sahibi olamayacağının altını çizdi.

Mısır Dışişleri Bakanı Amr, Başbakan Antonis Samaras ve Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas tarafından da kabul edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası