Ege Postası
Geri

Mısır'daki katliamı protesto ettiler

Mısır'da darbecilerin, darbe karşıtlarına yaptığı katliam ülke genelinde protesto ediliyor. Bursa'da toplanan kalabalık, attıkları sloganlarla Mısır'daki darbecilere tepki gösterdi.    Orhangazi Parkı'nda toplanan sivil...
Mısır'daki katliamı protesto ettiler
Haberler / Güncel
14 Ağustos 2013 Çarşamba 16:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mısır'da darbecilerin, darbe karşıtlarına yaptığı katliam ülke genelinde protesto ediliyor. Bursa'da toplanan kalabalık, attıkları sloganlarla Mısır'daki darbecilere tepki gösterdi.

    Orhangazi Parkı'nda toplanan sivil toplum kuruluşları, Mısır'daki katliama tepki gösterdi. Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, Mısır'daki gelişmelere tepki için düzenledikleri eylemde ses düzeni için elektrik vermeyen esnafa tepki gösterdi.

    İnsani Hak ve Hürriyetleri (İHH) Yardım Vakfı Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan da Müslümanları birlik olmaya davet etti. Kaptan, "Mısır'daki kardeşlerimizin içerisinde bulunduğu durum kendi özellerinde yaşadıkları bir imtihan değil, vicdan sahibi tüm insanlığı ilgilendiren bir imtihandır. En yakından bizi Türkiyeli Müslümanları ilgilendiren bu hassas durum karşısında tepkilerimizi sürdürmeye devam edeceğiz ve Mısırlı Müslümanların yanında olduğumuzu, yalnız ve terk edilmiş olmadıklarını ifade etmeyi bugün burada olduğu gibi her zeminde haykıracağız." dedi.

    Protesto eylemine katılan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ise şunları kaydetti: "İnsanlık ve demokrasi mücadelesi verenleri saygıyla selamlıyorum. Dünya tarihine baktığınız zaman dünyaya demokrasi dersi verenler, insan hak ve özgürlüklerinden bahsedenler bugün Mısır'daki katialama gözlerini yummaktalar, dadbelere gözlerini yummaktalar."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası