Ege Postası
Geri

Moğolistan heyeti Kula'yı ziyaret etti

Manisa'nın Kula ilçesine gelen Moğolistan heyeti, incelemelerde bulunarak çeşitli ziyaretler yaptı. Özel Ufuk Koleji ve Erdenet Moğol Türk Okulu işbirliğiyle düzenlenen geziye Erdenet Kaymakamı Purewjaw Gombodorj, Eyalet Ticaret Müsteşarı...
Moğolistan heyeti Kula'yı ziyaret etti
Haberler / Güncel
23 Nisan 2013 Salı 12:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Manisa'nın Kula ilçesine gelen Moğolistan heyeti, incelemelerde bulunarak çeşitli ziyaretler yaptı. Özel Ufuk Koleji ve Erdenet Moğol Türk Okulu işbirliğiyle düzenlenen geziye Erdenet Kaymakamı Purewjaw Gombodorj, Eyalet Ticaret Müsteşarı Toktogul Kerimbekov, Erdenet Moğol Türk Okulu Müdürü Mehmet Kızıl ve Kula Özel Ufuk Koleji Müdürü Sosyal Tokuç, Kula Kaymakamı Yusuf Cıbır ve Belediye Başkanı Selim Aşkın'ı makamlarında ziyaret etti.

Kaymakam Cıbır ile bir süre sohbet eden heyet, geliş amaçlarının Türkiye’deki eğitim sistemi hakkında bilgi almak, yerel yönetimlerin nasıl ve hangi şartlarda hizmet verdiğini görmek olduğunu belirtti. Kaymakam Gombodorj, "Bizler tarihî bağlarla birbirine sıkı sıkıya bağlı milletleriz. Gelecek zamanlarda daha çok alanda işbirliği yapmamız gerekmektedir. Türkiye, bölgenin ve dünyanın parlayan yıldızı olarak hızla ilerlemektedir. Bizler de bunu örnek alarak eksiklerimizi giderme ve gelişmiş bir ülke olma yolunda ilerlemeliyiz. Kaymakamlık, Moğolistan’da seçimle gelinen bir makamdır. Ben vatandaşlarımızın oylarıyla işbaşına geldim ve diğer seçime makamımı layıkıyla temsil ederek iyi işlere imza atmak için çok çalışmam gerekmektedir. Tarihe dayanan kardeşlik bağlarımızı daha da ilerletmemiz bizlerin elindedir. Bu bağları hiçe saymamak ve ilerletmek, ülkelerimiz için de hayırlı olacaktır." dedi. Kaymakam Yusuf Cıbır ise, "Bu ziyaret bizi çok memnun etmiştir. Ata yurdu Orta Asya’dan kardeşlerimizi ağırlamak ve sohbet etmek onurdur. Ülkelerimiz, yönetim şekli itibariyle farklılıklar gösterse de sonuç itibariyle hizmete dayalı bir idare olduğu için benzemektedir. İleride Orta Asya’da bulunan ata yadigarı anıtları ve yazıtları görmek istiyoruz. Kapımız, Asya’dan gelen kardeşlerimize her zaman açıktır." şeklinde konuştu.

Daha sonra Başkan Aşkın ziyaret edildi. Burada konuşan Kaymakam Purewjaw Gombodorj, üniversiteler ve eğitim sistemi hakkında bilgi almak için Türkiye'ye geldiklerini söyledi. Erdenet'in 95 bin nüfuslu, orada açılan Türk okullarına katılımın da yüksek olduğunu belirterek, Türkiye'de bin 200'den fazla Moğolistanlı öğrenci bulunduğunu, bunun için ülke çapında ziyaretlere devam edeceklerini aktardı. Başkan Aşkın ise Moğolistan'la geçmişten gelen bir bağın olduğunu, bu tür ziyaretlerin milletler arasındaki birlikteliğin ve kardeşlik bağlarının gelişmesi noktasında önem taşıdığını ifade etti. Selim Aşkın, iki ülke arasındaki bağların daha da güçlenmesi için Kaymakam Gombodorj'a bir Yunus Emre heykeli hediye ederek uğurladı. Gombodorj ise Moğolistan'a özgü "kekur" isimli çalgıyı temsilen bir plaket verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası