Ege Postası
Geri

Moody's'ten Bank Asya'ya şok

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Asya Katılım Bankası'nın (Bank Asya) uzun vadeli mevduat notunu "B2"den "Caa1" e indirdi, ayrıca bu notu da negatif izlemeye aldığını bildirdi. Bankanın finansal güçlülük notu da "E+" dan "E"ye düşürüldü.
Moody's'ten Bank Asya'ya şok
Haberler / Ekonomi
30 Ağustos 2014 Cumartesi 09:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Moody's'ten yapılan açıklamada, "Asya Katılım Bankası'nın mevduatlarında daha fazla istikrarsızlık yaşanabileceği, başka bir bankayla herhangi bir ortaklık ya da birleşme ihtimalinin az olduğu ve bu durumun da banka üzerindeki belirsizliği arttırdığı" ifade edildi.

Açıklamada, bankanın notlarındaki aşağı yönlü revizenin, mevduatlardaki istikrarsızlığı tetikleyen baskılardaki artışın yansıması olduğu belirtildi.

Bankanın likit varlıklarında yıl boyunca düşüş olduğu ifade edilen açıklamada, negatif izlemede de bankanın finansal temellerinde ileriki haftalarda meydana gelebilecek zayıflamaların ve mevduat sahiplerine yapılabilecek ödeme gücünün inceleneceği vurgulandı.

Bankanın finansal temellerinde meydana gelebilecek zayıflamadan dolayı bankanın dış desteğe ihtiyaç duyabileceği kaydedilen açıklamada, mevduat sahiplerine yapılacak ödeme gücünde bir zayıflama olması durumunda da bankanın kayıplarının artacağı bildirildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası