Ege Postası
Geri

Moroğlu’ndan“Trenle taşı, fiyatı sabitle” çözümü

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından yanıtlanması talebiyle TBMM Başkalığı’na soru önergesi verdi.
Moroğlu’ndan“Trenle taşı, fiyatı sabitle” çözümü
Haberler / Yerel Politika
29 Kasım 2012 Perşembe 12:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Samanda illere göre fiyat farklılığı göstermesinin nedenlerden birinin nakliye bedelleri olduğuna da dikkat çeken Milletvekili Moroğlu, “Saman fiyatlarının tüm illerde sabit fiyatta tutulması için nakliye trenlerle ücretsiz olarak yapılabilir” önerisini dile getirirken; bu konuda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile bir işbirliği protokolü yapılması düşünülmekte midi? Bu konuda şimdiye kadar herhangi bir girişimde bulunulmuş mudur'” diye sordu.
Önergesinde saman fiyatındaki artışın illere göre farklılık gösterdiğini vurgulayan CHP İzmir Milletvekili Moroğlu, “Ardahan’da son bir ay içinde yüzde 40 artan saman fiyatı, Kastamonu’da ise yüzde 316,7 oranında artmıştır. Edirne’de saman fiyatı 30 kuruş iken, İzmir’de 70 kuruş, Ağrı’da ise bu fiyat 90 kuruştur. Bulgaristan, Romanya gibi ülkelerden ithal edilen samanın illere göre farklılık göstermesinin nedeni ise saman fiyatına eklenen nakliye giderleridir. Zaten sıkıntıda olan çiftçi hem saman fiyatlarının artmasından hem de illerdeki farklı fiyat uygulamalarından mağdur olmaktadır” ifadesine yer verdi.

Besicilere teşvik gündemde mi'

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e şu soruları sordu: “Türkiye’nin son 5 yıl içindeki saman üretimi ne kadardı? Saman fiyatlarındaki yükselişin tek nedeni mevsim koşulları mıdı? Bakanlığınız, samanın fahiş fiyatlarla satılmasının önüne geçilmesi için önlem almayı, besicilere teşvik vermeyi gündemine almış mıdı? Son 1 yıl içinde ne kadar saman ithal edilmişti? Saman fiyatlarının tüm illerde sabit bir fiyatta tutulmasının sağlanması için nakliye trenlerle ücretsiz olarak yapılabilir. Bu konuda Ulaştırma Bakanlığı ile bir işbirliği protokolü yapılması düşünülmekte midi? Bu konuda şimdiye kadar herhangi bir girişimde bulunulmuş mudur'”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası