Ege Postası
Geri

İzmir İl Genel Meclisi’nde Turna'lı tepki

İzmir İl Genel Meclisi’nde Urla zeytinler köyü içerisine kurulması planlanan balık paketleme ve işleme tesisi imar planı değişikliği isteği tartışmalara neden oldu
İzmir İl Genel Meclisi’nde Turna'lı tepki
Haberler / Yerel Politika
28 Kasım 2012 Çarşamba 11:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR - AK Parti’nin Çeşme Meclis üyesi Arif Barata, ‘Kardeşim bu balık kokar’ diyerek, yanında getirdiği Turna türü balığı kürsüden gösterdi. Deponun imar planıyla üretim yeri haline getirilmemesini isteyen Barata, “Kişiye göre imar planı değiştirilmesin” dedi.
AK Partili Meclis üyesi Arif Barata, CHP’nin bu değişikliğe onay vermesini anlamadığını belirterek, zararın büyük olacağını savundu. Barata, “Zeytinler köyü yerleşkesi içerisinde yer alan balık depolama alanının ‘Balık Paketleme ve İşleme Tesisi’ olarak imar planında değişiklik isteniyor. Bu depoya 2007 yılında plansız alan yönetmeliği çerçevesinde ruhsat verildi. Burası paketleme deposudur. Depo olarak kullanılan alan genişletilerek tesis haline getirilmeye çalışılıyor. İşletme olursa imar planına ve köylülere zarar verecektir. Devasa bir tesis yapılıyor. Orada kişiye özel bir plan isteniyor. Depoyu ranta çevrilmesin. Tesisten balık atıkları çıkacak, köylü kokudan evinde oturamayacak. Köy evlerinin arasında devasa tesisin, atık yağ üreten bir yapının işi nedi? İşletme sahipleri 40 ton imalat yapacaklarını belirtiyor. Ancak 300 çalışanla 40 tondan çok daha fazla üretim yapılacak” dedi.
 Barata, konuşmasında köy yerleşim alanlarının organize sanayi alanına dönüştürülmesi  mümkün  olmayacağını vurgulayarak, 10 bin merte kare büyüklüğünde işletmeye dönüşeceğini söyledi.

''HALKIN SAĞLIĞI HERŞEYDEN ÖNEMLİ''

Barata, ''Bu durum bu tür taleplere, emsal teşkil edecektir. Köy yerleşim yerleri organize sanayi bölgesine dönüşecektir. Halkın sağlığı herşeyden önemlidir. Biz halkın duygu ve düşüncelerini siz meclis başkanı ve değerli üyelerine taşımakla görevliyiz. Köylünün hakkını korumalıyız. İşadamları içinde bu tür işletmelerin daha verimli çalışmaları için organize sanayi bölgesinde faliyet göstermeleri gerekir'' dedi.
CHP Grubu sözcüsü Onur Koçanalı, yaptığı konuşmada, imar değişikliği talebinin iki kez reddedildiğini ancak deponun, balık üretimine uygun hale getirildiğini söyledi. Koçanalı, “Meclis konu gündeme geldiğinde dosyaları yetersiz buldu ve talebi reddetti. Talep ikinci kez de netlik olmadığı için geri çekildi. Tesisten balık kokuları gelecek denildi. Meclis başkanı ve komisyon başkanlarıyla bölgede keşif yapıldı. Kaygılar bu son geziden sonra şirket yetkililerince giderildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası