Ege Postası
Geri

Şengül, BEGİAD'ı ziyaret etti

Kentsel dönüşüm ve Büyükşehir Yasası ekseninde açıklamalarda bulunan Şengül, rant dedikodularına da cevap verdi.
Şengül, BEGİAD'ı ziyaret etti
Haberler / Yerel Politika
27 Kasım 2012 Salı 19:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, BEGİAD (Bostanlı Esnaf Sanayici İşadamları Derneği)’ni ziyaret ederek, Dernek Başkanı Feyyaz Sungur ve üyelerle bir araya geldi. Kentsel dönüşüm ve Büyükşehir Yasası ekseninde açıklamalarda bulunan Şengül, rant dedikodularına da cevap verdi. Şengül, “Dönüşümde rant öncelikle vatandaşa yansıyacaktır. Bunun dışında çıkan dedikodular asılsızdır” dedi. Şengül’e BEGİAD ziyareti sırasında AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli ve teşkilat mensupları da eşlik etti.
Büyükşehir Yasası sayesinde, yıllardır hizmetin gidemediği köylere, beldelere çok daha hızlı hizmet götürme imkanına sahip olunacağını vurgulayan Şehir Plancısı Aydın Şengül, kentsel dönüşüm sırasında rant dedikodularına cevap verdi. Şengül, eğer ortada bir rant dönecekse bunun öncelikli olarak vatandaşa yansıyacağını belirtti ve ekledi:
“Bazıları insanlara kentsel dönüşümle korkular salıyor, yalan siyaset yapıyor. Diyolar ki, ‘Ak Parti geldi, kentsel dönüşüm altında evlerinizi yıkıp sizi buralardan taşıyacak.’ Bu ifadeler kesinlikle yalan ifadeler. Yaptıkları siyaset de yalan siyasettir. Bizim tek derdimiz insanlarımıza daha yaşanılabilir daha güvenli daha sağlıklı çevreler oluşturmaktır. Bunu halkımızla beraber başaracağız ve rant dedikoduların da asılsız olduğunu göstereceğiz. Önemli olan bu rantın nasıl paylaşılacağı, kime verileceğidir. Burada planlamaların, analiz ve fizibilite çalışmalarının ardından dönüşüm çalışmalarına başlandığında binanın değeri 1 ise 2 olacak. Bu noktada birinci derecede rant vatandaşa yarayacak, daha sonra kamunun yararına olacak.”
Şengül açıklamalarına, “Sağlıklı çevreler oluştururken insana yatırım yapmayı hedef seçtik. Uzlaşı kültürü yolunda parti ayrımı gözetmeksizin herkesi bütünleyecek çalışmalarla hizmet etmeye devam edeceğiz. Vatandaş rahat olsun ve beklesin. Panik yapmasın. Biz vatandaşın aleyhine bir işe kalkışmayız. Birilerinin dediği gibi bu yasayla şehri vali yönetmiş olmayacak, aksine Valilik aracılığıyla yapılan işleri de bundan sonra Büyükşehir yapacak. Şimdi Aziz Kocaoğlu ‘demokrasi yerelde olur demişti’ ancak bu kanunla bizim yönetimi yerel dinamiklere bıraktığımızın farkına varamamış. Buradan bu kanun vesilesiyle istismarcıların oyunlarına gelmemeleri için ben Belde ve Köyde yaşayan kardeşlerimizi uyarıyorum” şeklinde devam etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası