Ege Postası
Geri

Müftü Öztürk'ten Kur'an kursu öğrencilerine: Ramazan'da en karlı sizlersiniz

Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk, yaz Kur’an kursu öğrencileriyle buluştu. Öztürk, "Şu mübarek Ramazan ayında en karlı çıkan sizlersiniz. Zira hem oruç tutuyorsunuz, hem Kur’an okuyorsunuz, hem de vaktinizin çoğunu Allah’ın evi camide...
Müftü Öztürk'ten Kur'an kursu öğrencilerine: Ramazan'da en karlı sizlersiniz
Haberler / Genel
30 Temmuz 2013 Salı 11:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk, yaz Kur’an kursu öğrencileriyle buluştu. Öztürk, "Şu mübarek Ramazan ayında en karlı çıkan sizlersiniz. Zira hem oruç tutuyorsunuz, hem Kur’an okuyorsunuz, hem de vaktinizin çoğunu Allah’ın evi camide geçiriyorsunuz, günah işlemekten uzak kalıyor, kat kat fazla sevap kazanıyor, gerçek manada oruç tutuyorsunuz." dedi.

Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk, merkez Güzelyurt Mahallesi’nde bulunan Gaznevi Camii ve Gaznevi Kız Kur’an Kursu öğrencileri ile camide düzenlenen programda bir araya geldi. Gaznevi Camii İmam-Hatibi Ali Özcan, Müezzin-Kayyımı Mustafa Akgüneş, görevli Can Biçer, Kur’an kursu öğreticileri Zeynep Yanar ve Sümeyye Değirmenci’nin ortaklaşa hazırladıkları programa, İl Müftüsü Yakup Öztürk, yaklaşık 200 yaz kursu öğrencileri ve velileri katıldı.

Yaz kurslarına gösterilen bu ilgiden çok memnun olduğunu belirten Müftü Öztürk, her yaştan bu kadar geniş katılımlı öğrenci toplayan ve heyecanla hizmet veren cami görevlileri Ali Özcan, Mustafa Akgüneş ve Can Biçer ile Kur’an kursu öğreticileri Zeynep Yanar ve Sümeyye Değirmenci’ye teşekkür etti.

Öğrencileri ve onları yetiştiren hocalarını ve onları camiye, Kur’an kursuna gönderen ailelerine teşekkür eden Öztürk, "Şu mübarek Ramazan ayında en karlı çıkan sizlersiniz. Zira hem oruç tutuyorsunuz, hem Kur’an okuyorsunuz, hem de vaktinizin çoğunu Allah’ın evi camide geçiriyorsunuz, günah işlemekten uzak kalıyor, kat kat fazla sevap kazanıyor, gerçek manada oruç tutuyorsunuz. Böylece 'Kim Allah’a inanarak ve sevabını sadece Allah’tan umarak Ramazan orucunu tutarsa geçmiş günahları affolur' müjdesine nail oluyorsunuz inşallah." dedi.

Öztürk, konuşmanın sonunda sorulan bazı soruları cevaplandırdı. Bir soru üzerine namaz, oruç gibi zekatın da farz olduğunu ve hanımların altınlarının zekatlarını hesaplatıp vermeleri gerektiğini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası