Ege Postası
Geri

Muğla’da Toprak Bayramı kutlandı

Muğla Merkez ilçeye bağlı Bayır beldesinde, Toprak Bayramı etkinliği düzenlendi.Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce organize edilen etkinliğe Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Bayır Belediye Başkanı Cumhur Çoban, Kafaca...
Muğla’da Toprak Bayramı kutlandı
Haberler / Genel
11 Haziran 2013 Salı 18:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Muğla Merkez ilçeye bağlı Bayır beldesinde, Toprak Bayramı etkinliği düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce organize edilen etkinliğe Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Bayır Belediye Başkanı Cumhur Çoban, Kafaca Belediye Başkanı Murat Gökal ve çiftçiler katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, yaptığı açıklamada 11-17 Haziran tarihleri arasının Toprak Bayramı olarak kutlandığını söyledi. Muğla’da büyükbaş ve küçükbaş hayvan üretiminin bir sektör halinde artarak geliştiğini ifade eden Ekici, “Buna bağlı olarak yem bitkisi üretimi bu oranda artmıyor ve 12 aya yayılacak şekilde üretim yapılamıyor. Ayrıca mevsime bağlı olarak da kaba yem bitkisi temin etmekte sıkıntılar yaşanıyor. Uygun kalitede yem bitkisi bulunamıyor. Bu amaçla İl Özel İdaresi, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve il müdürlüğümüzün kaynakları kullanılarak yonca, lenox, sorgum sudan melezi, dane sorgum, hayvan şalgamı, hayvan pancarı, silajlık ve danelik mısır, fiğ, arpa, yulaf ve triticale üretim çalışmaları başladı ve çeşitler merkez ve ilçelerdeki üreticilere ücretsiz verilerek demonstrasyonlar kuruldu.” dedi.
Konuşmaların ardından dane ve sap verimi yüksek olan “Triticale, ve arpa çeşitleri” ile “sılajlık mısır” çeşitlerinin tanıtımı yapıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası