Ege Postası
Geri

Muğla’da Turizm Haftası kutlamaları başladı

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan "Turizm Haftası" kapsamında Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte Muğla Yörük Obaları Derneği üyeleri tarafından yöresel halk oyunları gösterileri yapılırken,...
Muğla’da Turizm Haftası kutlamaları başladı
Haberler / Güncel
15 Nisan 2013 Pazartesi 19:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan "Turizm Haftası" kapsamında Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte Muğla Yörük Obaları Derneği üyeleri tarafından yöresel halk oyunları gösterileri yapılırken, Muğla Belediye Bando ekibi ise mini konser verdi.

    Muğla’da turizm haftası dolayısıyla İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer beraberindeki heyetle Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, “Muğla, Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından birisi. Umarım bu turizm sezonu çok güzel bir şekilde geçirilir. Turizm sektöründe çalışan ve turizmin geliştirilmesi için çaba sarf eden herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

    İl Kültür ve Turizm Müdürü Özer ise 2013-2014 sezonunda turizm çalışmalarını arttırmak için 28 turizm fuarına katıldıklarını belirterek, “Tur operatörleri ile yaptığımız bütün görüşmelerde ve çalışmalarda önümüzdeki sezonun çok iyi geçeceği ve bu yıl bölgemize gelecek ziyaretçi sayısında artış olacağı öngörüsü var.” ifadelerini kullandı.

    Bölgeye gelecek olan uçak sayılarına bakıldığında pazarın iyi durumda olduğunu kaydeden Özer, “Turizm bir seyahat faaliyeti. İnsanların gezdiği, gördüğü, eğlendiği ve her zaman güzelliği bekleyen bir sektör. Bu bağlamda, turizm sezonunun iyi geçmesi ekonomik anlamda bölgemize ve ülkemize girdi sağlanması demek.” şeklinde konuştu.

    Ziyaretlerin ardından Müze Müdürlüğü salonunda kutlama etkinlikleri düzenlendi. Etkinliğe Kültür ve Turizmden sorumlu Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Belediye Başkanı Osman Gürün, Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

    Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından yöresel halk oyunları ve müzikleri gösterisinin ardından Muğla Belediye Bandosu gösteri sundu. Kutlama etkinliği protokol üyelerini pasta kesmesinin ardından sonra erdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası