Ege Postası
Geri

Milli Savunma Bakan Danışmanı'ndan küreselleşme konferansı

İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Milli Savunma Bakanı Danışmanı Doç. Dr. Hasan Canpolat, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) 'Küreselleşme, Demokrasi ve Kamu Yönetimi' adlı konferans verdi. Canpolat, dünya ekonomisinin...
Milli Savunma Bakan Danışmanı'ndan küreselleşme konferansı
Haberler / Güncel
15 Nisan 2013 Pazartesi 18:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Milli Savunma Bakanı Danışmanı Doç. Dr. Hasan Canpolat, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) 'Küreselleşme, Demokrasi ve Kamu Yönetimi' adlı konferans verdi. Canpolat, dünya ekonomisinin büyük çoğunluğunu batı ülkelerinin elinde olduğuna dikkat çekti.

    CÜ Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Rektörlük tarafından gerçekleştirilen konferansta konuşan İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Milli Savunma Bakanı Danışmanı Doç. Dr. Hasan Canpolat, 4 yıl vali olarak görev yaptığı Sivas'a tekrar gelmesine vesile olan başta Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederek, 8 yıl sonra Sivas'ta olmanın çok güzel bir duygu olduğunu söyledi.

    Doç. Dr. Canpolat, "Küreselleşme, Demokrasi ve Kamu Yönetimi" adını taşıyan konferansta 1800'lü yıllarda dünya ekonomisinin Yüzde 62'sinin doğu ülkelerinde olduğuna dikkat çekerek, Bugüne bakıldığında ise bu oran hızla batıya kaydığını söyledi.

    Dünya ekonomisinin yüzde 38,5'inin 29 milyon insanın elinde olduğunu söyleyen Canpolat, Yüzde 3,3'ünü ise sadece 3 milyar insanın elinde bulunduğunun altını çizdi. Hasan Canpolat, küresel ekonomi ve demokrasi konularında önemli konulara temas etti.

    Program soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

    Konferansın ardından Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Doç. Dr. Hasan Canpolat'a plaket takdim etti.

    Konferansa Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, TSO Meclis Başkanı Mustafa Sarılar, Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam ile Fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası