Ege Postası
Geri

Bolu'da 'Peygamberimiz ve İnsan Onuru' temalı program düzenlendi

Bolu İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla , 'Peygamberimiz ve İnsan Onuru' temalı program düzenlendi.     17 Temmuz Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Vali İbrahim Özçimen, Bolu...
Bolu'da 'Peygamberimiz ve İnsan Onuru' temalı program düzenlendi
Haberler / Güncel
15 Nisan 2013 Pazartesi 20:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bolu İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla , 'Peygamberimiz ve İnsan Onuru' temalı program düzenlendi.

    17 Temmuz Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Vali İbrahim Özçimen, Bolu Belediye Başkan Vekili Haluk İnceler, İl Müftüsü Mehmet Şahin, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, daire müdürleri ve davetliler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Bolu Çivril Mahallesi Yukarı Cami İmam Hatibi Kadir Örnek tarafından Kur'an-ı Kerim okundu.

    Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 'Kutlu Doğum' videosunun katılımcılara izlettirildiği programda İl Müftüsü Mehmet Şahin tarafından günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşma yapıldı.

    Vali İbrahim Özçimen, “İnsanlığın iftihar tablosunun doğumu, topyekûn insanlığın da yeniden doğumu sayılır. O'nun dünyayı şereflendireceği güne kadar akın karadan, gecenin gündüzden, gülün de dikenden farkı yoktu, dünya adeta umumî bir matemhane, varlık da tıpkı bir kaostu. O'nun eşyanın yüzüne çaldığı nur sayesinde, zulmet ziyadan ayrıldı, geceler gündüze dönüştü, kainat kelime kelime, cümle cümle okunur bir kitap haline geldi, ve her şey adeta yeniden dirildi ve gerçek değerini buldu. İnsanlığı şefkat ve merhametle tanıştıran, ilmek ilmek sevgi ile dokuyarak, şefkat ile örerek bir rahmet toplumu inşa eden, yüce Peygambere selam olsun. O’nun örnek ahlakı, günler, aylar, seneler geçse de eskimeyecek ve bütün insanlara örnek ve önder olarak ebediyen yaşayacaktır. O sadece bir kavme veya millete değil; bütün insanlığa peygamber olarak gönderilmiştir ve bütün insanlığın huzuru ve mutluluğu için çaba göstermiştir.” dedi.

    Belediye Başkan Vekili Haluk İnceler ise Peygamber Efendimiz sayesinde insanın biyolojik bir canlı seviyesinden, hakiki insan olma mertebesine ulaştığını belirtti.
    
    Konuşmaların ardından Kur'an kursu öğrencileri tarafından şiirler ve sonrasında Sultanahmet Camii İmam Hatibi İshak Kızılaslan ve Beyazıt Cami İmam Hatibi Suat Gözütok tarafından Kur'an-ı Kerim okundu.

    Diyanet İşleri Başkanlığı Baş Müfettişi Osman Kılıç tarafından 'Hz. Peygamber ve İnsan Onuru' konferansının ardından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

    Program, gül takdiminin ardından sona erdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası