Ege Postası
Geri

Muhtarlarla büyük zirve

Çiğli’yi ortak akıl ve geniş katılımla kurulması planlanan kent konseyiyle yönetmeye kararlı olan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, bu noktada büyük önem verdiği Çiğli’deki yirmi altı mahallenin muhtarlarıyla görüş alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldi.
Muhtarlarla büyük zirve
Haberler / Yerel Yönetimler
20 Mayıs 2014 Salı 09:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, 30 Mart yerel seçimlerinden sonra, yeniden göreve gelen ve ilk kez seçilen muhtarlarla sabah kahvaltısında buluştu. Yoğun görüş alışverişin yapıldığı toplantıya 26 mahallenin muhtarları, belediye başkan yardımcıları, fen, temizlik işleri, park-bahçeler ve destek hizmetleri müdürleri katıldı.
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çiğli’deki mahallelerin sorunları ve yeni dönemde hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Arslan toplantı boyunca muhtarlarla tek tek ilgilendi, hepsiyle ayrı ayrı görüştü. Muhtarların belediye ve halk arasında bir köprü vazifesi gördüğünü ifade eden Başkan Arslan, “Öncelikle emin olmanız gereken bir şey var; sizin sorunlarınız bizim sorunlarımızdır. Çözebileceklerimiz var, ancak çözemeyeceklerimiz konusunda da Büyükşehir Belediyesi’nden yardım isteyerek çözüm sağlayacaklarımız var. Ben, başkan yardımcılarım ve müdürlerim sizi dinlemeye her an hazırız. Bana telefonumdan 24 saat direkt ulaşabilirsiniz” dedi.

HIZIR ACİL EKİP KURULACAK

Muhtarların mahalleleriyle ilgili istek ve önerilerini iletebilecekleri ve çözüme en kısa sürede ulaşabilmelerini sağlayabilecekleri muhtarlar masası kuracaklarını belirten Başkan Hasan Arslan, muhtarların özellikle altyapı ve çevre ile ilgili sorunlarının anında çözümlenebilmesi için “Hızır acil ekibi” kuracaklarını söyledi. Başkan Hasan Arslan; “Hızır acil ekip ve muhtarlar masasıyla kentimizle daha yakından ilgileneceğiz. Sorunları çok kısa sürede çözüme kavuşturacağız” dedi.

MUHTARLARIMIZLA ÇİĞLİ’Yİ DÜZE ÇIKARACAĞIZ

Halkla iç içe bir belediyecilik anlayışıyla Çiğli’ye modern ve çağdaş bir kent kimliği kazandırmak için mahalle muhtarlarıyla koordineli çalışacaklarını belirten Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çiğli’de görev yapan 26 mahalle muhtarı için “yol arkadaşlarım” ifadesini kullandı ve onlarla kol kola Çiğli’yi düze çıkaracaklarını söyledi. Mahallelerde yapılan ve yapılması hedeflenen çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Hasan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ekonomik durumu gerçekten kötü olan ailelerin çocuklarını sembolik ücretler karşılığında anadolu liselerine, üniversiteye hazırlayacağız. Çocuklarımızı sokaklardan kopartacak, kötü alışkanlıklar edinmelerini önleyecek çok amaçlı spor salonları açacağız. Harmandalı’daki belediye binamızı boşaltıp orayı, kadın danışma ve dayanışma merkezi ile çocuk ve eğitim merkezi haline getireceğiz. Her mahallede, gerçekten ekonomik zorluk çeken ailelere erzak dağıtım merkezimizden erzak yardımında bulunuyoruz. Harmandalı, Cumhuriyet, Ahmet Efendi ve Balatçık mahallelerimizin muhtarları öncülüğünde başlatılan imza kampanyasıyla ve Katip Çelebi Üniversitesi’nin de desteğini alarak, metro istasyonu kurulması için başvuru yapacağız. Ulaşımda en büyük kolaylığı biz sağlayacağız. Çiğli’de kaçak yapılaşmayı, gecekondulaşmayı engelleyebileceğimiz kentsel dönüşüm hamlesini başlatacağız. Bunun için de Köyiçi Mahallesini pilot bölge seçtik. Kasaplar Meydanı’ndan Çamlıkent’lere kadar gidecek bir kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz.”

AKVARYUMLU KAFE GEZİLDİ

Yaklaşık iki saat süren toplantının ardından Başkan Hasan Arslan, muhtarlara yapımı tamamlanan ve açılış için gün sayan Akvaryumylu Deniz Kafe’yi gezdirdi ve belediye işletmesi olacak kafeterya hakkında detaylı bilgi verdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası