Ege Postası
Geri

Aliağa'da tansiyon yükseliyor!

Aliağa Belediyesi’nin MHP’li belediye başkanı Serkan Acar’ın partisinin azınlıkta kaldığı mecliste borçlanma yetkisinin reddedilmesi üzerine sosyal medya hesabından hedef aldığı AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ve CHP Aliağa ilçe başkanı Özcan Durmaz’dan cevap geldi. Akbbulut, “Aliağa’yı yönetmeyi beceremiyor suçu başka yerlere atıyor. Mazlum ayağına yatıyor”derken, Durmaz ise, “Belediye meclisini by-pass etmek istiyor. Hesabı tutmayınca ilçe başkanlarını suçluyor. Olayı siyasileştirmek istiyor”dedi.
Aliağa'da tansiyon yükseliyor!
Haberler / Yerel Yönetimler
20 Mayıs 2014 Salı 09:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Yerel seçimlerin ardından en hareketli ilçelerin başında Aliağa geliyor. Belediye başkanlığı koltuğunda MHP’li Serkan Acar’ın oturduğu Aliağa’da 104 işçinin işten çıkarılması kent gündemine oturmuştu.Siyasi tansiyonunda yükseldiği işten çıkarmaların ardından belediye meclis toplantısında yaşananlar nedeniyle tansiyon tavan yaptı.  MHP’nin meclis üyesi sayısında Ak Parti’nin gerisinde kaldığı mecliste belediye başkanı Acar’ın borçlanma yetkisi talebi oy çokluğuyla reddedilmişti. Mecliste sine-i millet resti çeken Acar,  kendisine ait sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ve CHP Aliağa ilçe başkanı Özcan Durmaz’ı hedef almış ve, “2 tane ilçe başkanının kişisel siyasi hesapları ve makam kaybetmeme arzusu ile Aliağa’nın geleceğine ipotek koymaya çalışması beni ve ekibimi asla yıldırmayacaktır” ifadesini kullanmıştı.Acar belediye meclis üyelerine ise “hür iradenizle oy verin” mesajı vermişti.Acar’ın mecliste yaşananlardan sorumlu tuttuğu Akbulut ve Durmaz’dan kontra geldi.

"ACAR'DAN SOSYAL MEDYA ÜZERİNDE 2 BAŞKAN'A MESAJ VAR"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

AKBULUT:MAZLUM AYAĞINA YATIOR
Acar’ın sosyal medya üzerinden yazdıklarının gerçekle alakası olmadığını söyleyen Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Akbulut, “ Halkı ve kendi taraftarlarını ‘iki ilçe başkanı’ diyerek bizim üzerimize saldı. En acı tarafı bu...Önümü kesiyorlar diyor. Biz önünü kesmiyoruz.35 milyon borç var diyerek ağlıyor. Meclisten borçlanma istiyor biz buna karşı geldik. İşçilerin ödemeleriyle ilgili rakam neyse bizim önümüze koyarsa biz ona evet deriz. Aliağalıları mağdur edecek bir yaklaşımda olmayız. 35 milyon borç var hiçbir şey yapamıyorum diyerek yetki isterseniz bu doğru olmaz. Meclis üyeleriyle grup toplantısı yaparız meclisten önce...Grupta istişare yaparız bir karar veririz mecliste uygularız. İlçe başkanının etkisi gibi bir şey söz konusu değil. Belediye başkanı mazlum ayağına yatıyor. Direk tepkileri bize çekiyor. Meclis üyelerini etkilemek istiyor. Aliağa’yı yönetmeyi beceremiyor suçu başka yerlere atıyor.’Sine i millet’ demesi de acemice söylenmiş bir söz. Biz her zaman seçime hazırız ”dedi.

DURMAZ:SİYASİLEŞTİRİYOR
CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ise, “ İtiraz ettiğimiz konular bellidir. 30 milyonluk borçlanma istiyor. Bir kalemde paranın nereye kullanılacağını bilmediği için vermemiştir meclis bu yetkiyi. Onu çalıştırmamakla adledilemez. Ortaya proje yatırım koyarsa ne amaçla kullanılacağını söylerse mecliste borçlanma yetkisi verecektir. Ne zaman hangi iş için kullanılacağını meclise açık bir şekilde getirmeli. Belediye meclisini by-pass etmek istiyor. Hesabı tutmayınca ilçe başkanlarını suçluyor. İlçe başkanları belediye meclisin de söz sahibi değildir. Neden böyle bir şey yapıyor açık... Olayı siyasileştirmek istiyor. Söyledikleriyle belediye meclis üyelerini etkisiz kukla gibi değerlendirmiş. Meclis üyelerine ayıp etti”dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası