Ege Postası
Geri

Mumcu: Meclis, milletin, günlerdir neden sokaklarda olduğunu iyi değerlendirmeli

TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, “Meclis, vekaletini aldığı milletin, günlerdir neden sokaklarda olduğunu iyi değerlendirmeli ve onun taleplerinin ne olduğunu anlamaya çalışmalı, isteklerine kulak vermelidir.” dedi. Mumcu, sağduyunun hakim...
Mumcu: Meclis, milletin, günlerdir neden sokaklarda olduğunu iyi değerlendirmeli
Haberler / Politika
4 Haziran 2013 Salı 15:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, “Meclis, vekaletini aldığı milletin, günlerdir neden sokaklarda olduğunu iyi değerlendirmeli ve onun taleplerinin ne olduğunu anlamaya çalışmalı, isteklerine kulak vermelidir.” dedi. Mumcu, sağduyunun hakim olması dileğinde bulundu.

Güldal Mumcu, TBMM Genel Kurulu’nda oturumu açmasının ardından, son günlerde yaşanan olaylarla ilgili kısa bir değerlendirme yapmak istediğini söyledi. Mumcu, “Hepimiz TBMM’deyiz. Duvarında büyük önder Atatürk’ün ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözleri yazılı. Millet, bu egemenliği kullanmakta, muhalefeti ve iktidarı ile bize vekalet vermiştir. Aslolan milletin kendisidir. Milletin düşünce ifade ve vicdan özgürlüğüdür. Bu özgürlüğü barışçı şekilde, serbestçe korkmadan kullanabilmesidir. Bu da katılımcı demokrasinin özüdür. Demokrasilerde tek bir yurttaşın bile hak ve talebi gözetilmek zorundadır. TBMM, vekaletini aldığı milletin, günlerdir neden sokaklarda olduğunu iyi değerlendirmeli ve onun taleplerinin ne olduğunu anlamaya çalışmalı, isteklerine kulak vermelidir. İnsanların yaşadıkları şehir ve ülke ile taleplerini barışçıl şeklide dile getirirken, şiddetle sert müdahaleler ile engellenmesi, hatta ölümlerin olması ne yazık ki demokrasinin sırtına vurulmuş bir hançer gibidir.” diye konuştu.

TBMM’nin görevinin, demokrasinin işleyişini sağlamak olduğunu söyleyen Mumcu, “Yurttaşların düşünce, ifade, toplanma hak ve özgürlüğünün gerçekleşmesini gözetmektir. Demokrasinin, her kesimi kucaklayan çoğulcu anlayışının çoğunlukçu anlayışa dönmesine izin vermemek gerekir. Katılımcı demokrasinin müzakere boyutu ile birlikte yaşama geçmesini, sevgi ve sağduyunun hakim olmasını diliyorum.“ dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası