Ege Postası
Geri

Narlıdereli kadınlar 79.yıl dönümünü kutladı

Narlıdere belediyesi 5 Aralık 1934'de yürürlüğe giren Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 79.yıl dönümünü kutlamak amacı ile etkinlikler düzenledi.
Narlıdereli kadınlar 79.yıl dönümünü kutladı
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Aralık 2013 Perşembe 16:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 79.yıl dönümünü dolayısıyla Narlıdere Belediyesi ve Pakize Ateş kadın danışma merkezi tarafından düzenlenen etkinlikler Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanındaki tören ile başladı. Törene Narlıdere belediye başkanı Abdül Batur, CHP İl Başkan yardımcısı Celal Yıldız, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Cafer Esen, CHP Kadın kolları, Sivil toplum örgütü temsilcileri, hemşehri dernekleri ve Narlıdereliler katıldı.

Her zaman siyasetin içindeyiz
Ahmet Piriştina Demokrasi meydanında bulunan Atatürk heykeline çelenk sunumu ile başlayan tören saygı duruşu ve istiklal marşının hep bir ağızdan söylenmesi ile devam etti. Ellerinde kadına yönelik şiddeti protesto eden dövizler ve pankartlar taşıyan kadınların, hep birlikte andımızı söylemesi büyük alkış aldı. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 79.yıl dönümünü dolayısıyla Narlıdereli kadınlar adına bir konuşma yapan Narlıdere belediyesi meclis üyesi Mükerrem Demir ‘Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere verdiği ama bizlerin yeterince kullanamadığı, yıllardır kadınıyla, erkeğiyle bir arada coşku ile kutladığımız kadına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 79.yıl dönümünü hepimize kutlu olsun’ diyerek sözlerine başladı. Demir “ Sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada aydınlanmanın öncüsü olan Atatürk’ün en büyük eseri laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin amacı kadın erkek bütün dinamikleri ile ulusal kültürümüzü çağdaş uygarlık aşamasının en yüksek düzeyine ulaştırmaktır. Her zaman siyasetin içindeyiz. Etkinliklerde en önde yerimizi alıyoruz. Biz Narlıdereli kadınları olarak başkayız. Bununla ne kadar övünsek azdır. Geçtiğimiz yıl 5 olan belediye meclis üyesi aday adaylığı sayısı bu sene 20’ye yükseldi. Şimdiden kendilerine başarılar diliyoruz” dedi.

Gururunu yaşıyorum
Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişi için düzenlenen Törende bir konuşma gerçekleştiren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, ‘Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 79.yıl dönümün de sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Ayrıca bu güzel günde kadınlara destek veren erkek arkadaşlarımı da ayrıca kutluyorum’ dedi. Batur “ Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bir dünya lideri olduğunu ulusal kurtuluş savaşından sonra, Cumhuriyetin kurulma süreci ve sonrasında hedef olarak hep batıyı göstermiş, birçok batı ülkesinden öncede kadına seçme ve seçilme hakkını kazandırmıştır. Hayatın tüm aşamalarında kadınların uyguladıkları titizlikleri, siyasi alanda da kendilerini farklı ve başarılı kılmalarını sağlamaktadır. CHP’nin gerçekleştirdiği kurultay sonrasında aldığı kararlar ile kadın adaylara daha fazla yer verilmesi, %33’lük kota uygulaması kadınlarımızı daha da yüreklendirmiş ve siyasetin içinde daha aktif olmalarını sağlamıştır. Bu kararın alındığı CHP'nin 17. olağanüstü kurultayında divan üyeliği yapmamın gururunu yaşıyorum. Erkek arkadaşlarımız, gençlik kollarımız alınmasın, bu işlerde en çok emek veren kadınlarımız. Her yerde onlar var, her kapıyı açan bizi anlatan onlar. Siyaseti en güzel bir şekilde yapan kadınlarımıza müteşekkiriz. Bu akşam Narlıdere AKM’de Narlıdere CHP’li kadınlarımızın uzun bir süredir hazırladığı ‘Tersine Dünya’ adlı tiyatro gösterisinde buluşacağız. Hayatın her alanında olduğu gibi sanat alanında da kadınlarımızın hazırladığı başarılara tanık olup onlarla gurur duyacağız. Ben herkesi bu akşam Saat:19.00’da Narlıdere AKM’deki bu muhteşem oyuna davet ediyorum” dedi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası