Ege Postası
Geri

Narlıdere’li kadınlara 4.üncü destek

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, KOSGEB işbirliği ile Narlıdere’li kadınları iş dünyasına katılmaya verdiği desteği devam ettiriyor.
Narlıdere’li kadınlara 4.üncü destek
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Kasım 2013 Çarşamba 12:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Narlıdere Belediyesi Pakize Ateş kadın Danışma Merkezi’nin KOSGEB ile birlikte organize ettiği ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ açılış ve protokol imza töreni Narlıdere AKM Belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Törene Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, KOSGEB İzmir Güney hizmet merkez müdürü Mustafa Çanakçı, Belediye meclis üyeleri, İl Genel meclis üyeleri ve Narlıdere’li kadınlar katıldı.

Bizim için en güzel tablo bu
Narlıdere’de bu yıl dördüncüsü düzenlenen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ bugüne kadar toplamda 1100 kadın girişimci olarak müracaat ettiğini ifade eden Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, müracaat yapanların arasından ise 180 kadın girişimcilik eğitim sertifikası almaya hak kazandığını belirtti. Batur “ Biz kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Türkiye’deki en önemli sorunlarından bir tanesi olan istihdam sorununu kadınlarımız daha çok hissediyor. Fakat Narlıdere KOSGEB ile verilen eğitimler neticesinde işletmelerini açan kadınlarımızın açılışlarında bulunmak bizlere ayrı bir mutluluk ve gurur veriyor. Mustafa Bey ile beraber mutlaka bu açılışlara katılıyor ve girişimci kadınlarımızın yanında oluyoruz. Bizim için en güzel ve mutlu tablo bu” dedi.

Narlıdere Belediyesi ile beraber dördüncü kez eğitimlere başlayacak olan KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, " Dünya’nın ve Türkiye’nin içinde olduğu en büyük sorunlardan biri olan işsizlik ve istihdam sorunu İzmir içinde aynı şekilde etkilerini göstermektedir. En fazla işsizliğin olduğu il konumunda. %14.7’lik oranı ile en fazla işsizi olan il İzmir. O yüzden İzmir'de girişimciliğin ve istihdamın önünü açmak, bu maksatla hazırlanan her türlü projeyi desteklemek hem bizlerin, hem yerel yönetimlerin bir görevidir. İzmir, Narlıdere ve birey, bazında çıktıları son derece önemli olan böyle bir projede, bizimle birlikte 4'üncü kez işbirliği yapan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'a sizler adına teşekkür ediyorum" dedi.

Kadınlar için 4. kez İmzalar atıldı
Açılış konuşmalarının yapılmasının ardından ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ protokol imza töreni geçildi. Başkan Batur ‘Tüm girişimci kadınlarımıza şimdiden hayırlı olsun’ diyerek KOSGEB İzmir Güney hizmet merkez müdürü Mustafa Çanakçı ile birlikte 60 Narlıdere’li kadına girişimcilik verilmesi için hazırlanan protokolü imzaladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası