Ege Postası
Geri

“Ne çektin be İzmir'e“ jet yanıt

Ödemiş Yeni Hal Tesisleri’nin açılış töreninde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, yerel seçim öncesi kendilerine gelen eleştirilere yanıt vererek, merkezi yönetimin İzmir’e bakış açısını sert sözlerle eleştirdi. “Zamanı gelince tüm her şeyi açıklayacağım” diyerek hodri meydan ilan eden Başkan Kocaoğlu, gündemdeki önemli konulara da değinmeyi ihmal etmedi. Kocaoğlu, dün sosyal medyada “Ne çektin be İzmir” başlığı ile kendisini eleştiren AK Partili Aziz Demir’e geçtiğimiz dönemlerde basında yer alan “Ne çektin be Aziz” konulu yazı ile yanıt verirken, Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş’in “İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrım yapıyor, Bayındır’a yatırım gelmiyor” sözlerine ise Bayındır’a yapılan 59 milyon TL’lik yatırım ile karşılık verdi ve Bayındır halkına seslenerek, “Bayındır halkını bu başkandan kurtarın” dedi.
“Ne çektin be İzmir'e“ jet yanıt
Haberler / Yerel Politika
23 Kasım 2013 Cumartesi 18:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bütünşehir Yasası ile birlikte kendisine bağlanan çevre ilçelerde yaptığı yatırımlara hız katan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş Belediyesi ile ortaklaşa hayata geçirdiği Yeni Hal Tesisi’ni hizmete açtı. Ödemiş’teki açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin’in yanı sıra, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP PM üyeleri, il ve ilçe yöneticileri, ilçe belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri, meslek odalarının temsilcileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile ödemiş halkı katılım gösterdi.

“PARA YOKSA, İTİBAR VAR, KREDİ VAR”

Açılış töreninde söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sadece İzmir’i değil, Ege Bölgesi’nin kalkındırmak için önemli yatırımların altına imza attıklarını belirterek; “6360 sayılı yasa ile yeni bağlanacak olan 9 ilçemize hizmet yapma yetkimiz doğdu. O andan itibaren bu ilçelerimize de diğer ilçelerdeki yatırımları götürme planları yaptık. Yaz sezonunda da acil yatırımlara hemen başladık. Ödemiş Et Entegre Tesisi, yeni Otogar Tesisi ve Hal tesisleri de bu kapsamda hayata geçiriliyor. Köy ve beldelerdeki asfaltlama çalışmalarımıza da tüm hızıyla devam ediyoruz. Hayali olmayan, ayakları yere basan ve aciliyeti olan her projeyi hayata geçirmeye muktediriz. Paramız yoksa itibarımız, kredimiz vardır. Bu kentin ihtiyacı olan raylı sistemden, vapurlara, arıtmalara, fuar alanına, anlaşmalı üretime kadar, ne yapmamız gerekiyorsa İzmir Büyükşehir Belediyesi bunu yapmaya muktedirdir. Bunu yapacak gücü, kadrosu, parası ve başkanı vardır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bütün hesabımızı bu kenti kalkındırmak için yapıyoruz” diye konuştu.



“DAHA ÇOK BALONLAR UÇACAK, ALDANMAYIN!”


Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerinin devamında dün sosyal medyada İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik olarak AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Aziz Demir’in “Ne çektin be İzmir” başlığı ile dile getirdiği eleştirilere de sert şekilde yanıt vererek, “Seçim sürecine giriliyor. Herkes kendisine göre bir şeyler söylüyor. İktidar partisinin bir il yöneticisi ‘Ne çektin be İzmir’ diye slogan atıyor. Bu İzmir’de kimin ne çektiğini, kimin ne çektiğini, kimin ne muamele gördüğünü herkes biliyor. Zamanı geldikçe onları da konuşacağız. Daha 30 Mart’a çok var. Neyin nasıl engellendiğini, ne yapıldığını, ne yapılmak istenmediğini, İzmir’i ayağa kaldıracak 5- 6 projenin seçim sonrasına bırakılması için neler yapıldığını günü saati gelince konuşacağız. Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti’nde, hiçbir devlet kurumuna, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan muamele yapılmadı. Benim bürokratlarım 22 aya kadar tutuklu kalmıştır. Bizim çektiklerimizi unutturmak için, yaptıklarını örtbas etmek için, sanki bu İzmirli, İzmir’de yaşamıyor, ne yapıldığını görmüyor gibi, kendi yaptıklarını başkasına yamamak gibi bir maharet içindeler. Buna aldanmayalım. Daha çok balonlar uçacak. Daha çok bel altı propagandalar yapılacak. Daha çok yalan yanlış işler yapılacak. Uyanık olmamız gerekir. Bu süreçten itibaren söylediklerime dikkat ederseniz, Türkiye’nin ve İzmir’in birçok gerçeğini münasip bir dille tek tek anlatacağım. İzmir, Anadolu’ya ayna tutacak” şeklinde konuştu.


MEHMET KERTİŞ’E SERT YANIT

Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş’in, ilçedeki altyapı çalışmalarına dair getirdiği eleştirilere ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bayındır’a yatırım yapmadığına dair sözlerine de sert karşılık veren Kocaoğlu, “Benim ayrım yaptığımı söylüyor. Dilin kemiği yoktur. Milletin ağzı torba değil ki büzesin. Ayrım yapmadığımız gibi, Bayındır çiçekçiliğini destekledik. Bayındır bizim pilot olarak seçip, en çok kalkındırdığımız ilçedir. Bayındır merkezine bugüne kadar 8 milyon liralık sıcak asfalt döktük. Ova yollarına 11 milyon liralık asfalt yaptık. İki tane çok amaçlı salon yaptık. Belediye başkanı onları çalıştırmamaktadır. Parkları, su şebekelerini ve kanalizasyonları yeniledik. Dere ıslahlarını yaptık. Biz göreve geldiğimizde Bayındır’da arıtmanın lafı bile geçmiyordu. Şu anda Bayındır arıtması çalışıyor. Toplam 39 milyon lira Bayındır’a yatırım yapılmıştır. İtifaiye binası yapılıyor, mezbaha elden geçiriliyor. 30 Mart’ta bu belediye başkanının derdine derman olacak ve bu belediye başkanından Bayındır’ı kurtaracak olan Bayındırlı hemşerilerimden karar vermelerini istiyorum. Bir yol kazası ve çeşitli şeylerle kazanılan Bayındır Belediye Başkanlığının alınması ile bu arkadaştan hem Bayındır kurtulacak hem de herkes kurtulacak. Ona göre kararınızı verin. Gerçek olmayan pek çok şey sahneleniyor. Uyanık olmanız lazım” dedi.



“İZMİR’İN KAMU MALLARI TOPTAN SATIŞTA”

Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerinin devamında başta Ağaçlıyol’daki kamu arazileri olmak üzere, kent genelinde kamu arazilerinin satışı ve İl Genel Meclisi’nin mallarının paylaşımı konusunda yine sert sözlerin altına imza atarak, “İzmir’in malları satılmak ve tüketilmek isteniyor. Yandaşlara ucuz- pahalı denmeden verilmek isteniyor. Bombardıman gibi, üç günde bir gayrimenkulün satış ilanı çıkıyor. Kamu malları topta satılıyor. Belediyelerimizle birlikte dava açarak bunları durdurmaya çalışıyoruz. Bizi daha kimse dağıtım komisyonlarına çağırmadı. Dağıtım yapmaya yetkili olmayanlar bol bol beyanat veriyorlar. Biz yerelde iktidarız. Bizim hedefimiz 30 ilçe ve Büyükşehir’de hizmet etmektir. Tek vücut, İzmirli ile birlikte İzmir’in malını ham yaptırmayacağız. Ham yapmak isteyenlere meydan okuyacağız. İzmirlinin hakkı olan bu malları sattırmayacağız. Ben bir kuruşluk mal satmadım. Bu mallar benim hakkım. Siz ne varsa sattınız. Emin ellerde olsun ki korunsun istiyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

KESKİN: BELEDİYELER İNSİYATİF ALMALI

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ise “İki yıl önce bu alan Ödemiş’in çöplüğüydü. Artık ilçenin ekonomik hayatına canlılık katacak bir bölge haline geldi. Ödemiş’i hak ettiği tarımsal değere bir adım daha yaklaştıran bu tesisin açılışından son derece mutluyuz. Geçtiğimiz günlerde Et Entegre Tesisi’ni açtık. Bugün Hal Tesisi’ni hizmete açıyoruz. Önümüzdeki aylarda ise yeni otogar tesisimizi halkın kullanımına sunacağız. Hal tesisimizde tasnif ve ambalajlama tesisi de olacak. Tesislerimizin tam kapasite ile çalışması sonrasında Ödemiş’i, tarım ve hayvancılık konusunda Türkiye’de marka haline getireceğiz. Ekonomik gelişim için belediyeler insiyatif almalıdır. Biz burada bunu bir kez daha gösterdik. Özel ve önder belediyecilik anlayışı nedeni ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne katkılarından ötürü Ödemiş Halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

TESİSTE NELER VAR'

Ödemiş’e büyük katkılar sağlaması beklenen olan Yeni Toptancı Hali, 19 bin 100 metrekare alanda inşa edildi. İlçe ekonomisine büyük katkılar sağlaması beklenen proje çerçevesinde, ilk kısım tamamlanarak Ağustos ayında hizmete açıldı. Üretici, komisyoncu ve çalışanların her türlü ihtiyaçlarının karşılanabileceği şekilde projelendiren tesisler, ilgili yasa ve hal işletmecilerinin görüşleri ve talepleri dikkate alınarak tasarlandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası