Ege Postası
Geri

Neptün Soyer düğmeye bastı! İl Başkanlığı'na yürüyecekler

CHP MYK ve PM tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in aday gösterilmemesi üzerine, Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer’in harekete geçtiği ileri sürüldü. Neptün Soyer’in kendilerine yakın CHP’li ilçe başkanları, dernek ve sivil toplum kuruluşlarını arayarak yapacakları eyleme destek istediği öne sürüldü. Katılımcıların saat 13.30’da İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanıp İl Başkanlığı’na yürüyecekleri iddia ediliyor.
Neptün Soyer düğmeye bastı! İl Başkanlığı'na yürüyecekler
Haberler / Yerel Politika
1 Şubat 2024 Perşembe 11:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz 29 Ocak’ta gerçekleşen CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve 30 ilçe belediye başkan adayları belli oldu.

Parti üst yönetimi tarafından alınan kararla, mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer aday olarak gösterilmezken, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.

Soyer aday gösterilmemesinin ardından yaptığı açıklamada parti yönetimini ‘siyasi nezaketsizlikle’ suçlarken, aday belirleme süreçlerindeki eksikler ve hatalar olduğunu dile getirmişti.

Öte yandan Soyer’in aday gösterilmemesinin ardından eşi Neptün Soyer’in harekete geçtiği ifade edildi.

Neptün Soyer’in kendilerine yakın CHP’li ilçe başkanları, hemşehri dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) arayarak destek istediği ileri sürüldü.

Neptün Soyer öncülüğünde Tunç Soyer ekibinin destek istediği ilçe örgütleri ve derneklerle beraber il başkanlığına yürüyecekleri, ‘Soyer’in aday olarak değerlendirilmesini isteyecekleri’ iddia edildi.

Katılımcıların saat 13.30’da İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanıp İl Başkanlığı’na yürüyecekleri iddia ediliyor.

Ayrıca MYK ve Parti Meclisi'nin İzmir'e özel toplandığı 29 Ocak günü seyyar satıcılar derneği de Egemenlik Binası önünde oturma eylemi yaparak nöbet tutmuşlardı.

 

 

Sivil toplum kuruluşlarından Soyer’e 'destek' açıklaması: 41 dernek 41 kişi yok!

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası