Ege Postası
Geri

Nevşehir Müftü Yardımcısı Altunkaya: Oruç insanları takvaya ulaştırır

Nevşehir Müftü Yardımcısı Ahmet Celalettin Altunkaya, oruç ibadetinin temel hedefinin insanları takvaya eriştirmek olduğunu söyledi. Ahmet Celalettin Altunkaya, yaptığı açıklamada, Allah’ın emir ve yasaklarının kulların iyiliği için...
Nevşehir Müftü Yardımcısı Altunkaya: Oruç insanları takvaya ulaştırır
Haberler / Genel
12 Temmuz 2013 Cuma 15:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Nevşehir Müftü Yardımcısı Ahmet Celalettin Altunkaya, oruç ibadetinin temel hedefinin insanları takvaya eriştirmek olduğunu söyledi.

Ahmet Celalettin Altunkaya, yaptığı açıklamada, Allah’ın emir ve yasaklarının kulların iyiliği için olduğunu belirtti. Altunkaya, Allah’ın yapılmasını istediği şeylerde kullar için çok büyük faydalar, yasakladığı şeylerde ise büyük zararlar bulunduğunu ifade etti.

        Altunkaya, İnsanı manevi bir eğitim sürecine taşıyan orucun, kulun, kısa sürede kalbi ve ruhu üzerinde birikmiş günah tortusundan sıyrılmasını sağladığını vurguladı. Orucun nefsin isteklerine iradi olarak uzak durma olması yönüyle bir irade eğitimine, açlık ve susuzluğun verdiği sıkıntıya dayanma yönüyle de sabır eğitimine dönüştüğünü vurgulayan Altunkaya, "Kişinin yaşam sürecinde başarılı bir periyoda sahip olabilmesi şüphesiz irade eğitiminden geçmektedir. Oruç, nefsin isteklerinin kontrol altına alınmasında, ruhun arındırılıp yüceltilmesinde etkili olmaktadır. Nitekim orucun değişik biçimlerde de olsa hemen bütün din ve kültürlerde riyazet ve mücahede yolu olarak benimsenmiş olması bu gerçeği ifade etmesi yönüyle dikkat çekicidir." dedi.

        Ramazan orucunun ümitsiz insanların bağışlanma ümitlerini de yeşerteceğini söyleyen Altunkaya, "Oruç, ansızın gelecek sıkıntılara karşı insanlara dayanıklı olmayı öğreten bir öğretmendir. Çocuklarımıza keyifle dinlerini öğrenme ve yaşama fırsatı veren bir aydır Ramazan… Oruç ayı olan Ramazan ayı kulun Rabb'ine iltica ederek, günahlarının bağışlanması için hayat yoluna yerleştirilmiş fırsat ve hazinelerle doludur. Kişi, Kur’an üzerinde daha fazla düşünme imkanı yakalar. Ramazan'ın getirdiği bereketle, günahların kalp ve beyin üzerinde örttüğü perdeyi kaldırmasıyla insan, bazı ayetleri daha derinden hisseder ve anlar." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası