Ege Postası
Geri

Nijerya - Türk Kültür Festivali, renkli görüntülere sahne oldu

Nijerya'nın başkenti Abuja'da düzenlenen Nijerya - Türk Kültür Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Binlerce kişinin katıldığı festival, Nijerya - Türk Nil Üniversitesi kampüsünde yapıldı. Festival, öğrencilerin okuduğu Türk...
Nijerya - Türk Kültür Festivali, renkli görüntülere sahne oldu
Haberler / Dünya
23 Nisan 2013 Salı 15:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Nijerya'nın başkenti Abuja'da düzenlenen Nijerya - Türk Kültür Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Binlerce kişinin katıldığı festival, Nijerya - Türk Nil Üniversitesi kampüsünde yapıldı.

Festival, öğrencilerin okuduğu Türk ve Nijerya marşları ile başladı. Festivalin açılış kurdelesini Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Mustafa Pulat, devlet erkenı ve programa katılan faklı ülkelerin elçileriyle birlikte kesti.

Nijerya'daki Türk okulu öğrencileri, festivalde folklor gösterisi ve yerel danslar sergiledi. Nijerya ve Türk kültüründen seçmelerin sergilendiği festivalde, hiç şüphesiz en fazla ilgiyi Türk mutfağı çekti.

Festivale katılan hattat Mustafa Cemil Efe, "Nijerya çok güzel, son derece heyecanlı. Ben gelirken bu kadar heyecanlanacağımı, mutlu olacağımı, bu kadar sevimli insanlarla bir arada olacağımı hiç tahmin etmiyordum. Ama o ön yargım kırıldı. Gerçekten buranın halkı güzel karşıladı. Sanatımızı icra ederken öyle mutlu olduk ki, tarif edemem." dedi.

Festivale katılan Nijeryalılar ise farklı kültürlerin bir araya gelmesi ile ortaya çıkan bu festivalin yeni dostluklar oluşturduğuna dikkat çekti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası