Ege Postası
Geri

Nurşen Balcı: İzmir’den 14 kadın vekil adayı istiyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi’nde milletvekili aday adaylıklarının son gününde İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, İzmir’den bugüne kadar çok az sayıda kadın vekilin çıktığını, o nedenle bu seçimlerde genel merkezden İzmir için seçilebilir yerlerden daha fazla kadın adayın gösterilmesini istedi. Ege Postası’na konuşan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, geçmişteki gibi İzmir’de seçilebilir yerlerden erkek adayların değil, artık kadın adayların yer bulmasını beklediklerini açıkladı. Kadın Kolları Başkanı'ndan flaş çıkış
Nurşen Balcı: İzmir’den 14 kadın vekil adayı istiyoruz
Haberler / Yerel Politika
7 Mayıs 2018 Pazartesi 17:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

GÜLSEN CANDEMİR/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday adaylığı başvuruları haftanın ilk günüde sona ererken gözler listelerin nasıl şekilleneceğinde. Kadın adayların listelerde nasıl yer bulacağını konuştuğumuz İzmir Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı,  pek çok partili kadının aday adaylığı için başvuruda bulunduğunu ancak,  bu seçimlerde de kadınların seçilebilir yerlerden aday gösterilmemesinden endişe duyduklarını aktardı. 

Balcı “Aday adayı olan tüm kadın arkadaşlarıma şimdiden başarılar diliyorum çünkü, emek veren herkes çok değerli. Gönül ister ki emek veren çok sayıda kadın arkadaşımız İzmir’den vekil adayı olsun ancak ne yazık ki bugüne kadar bunu hep tam tersi gerçekleşti. 24 Haziran seçimleri için İzmir’de iki bölgeden 14’er vekil adayı belirlenecek, bu defa kadın adaylarımızın seçilecek yerlerden aday gösterilmesini bekliyoruz.  Listeye yedinci, sekizinci sıralardan konulursak yine kadın vekil sayımız az olacak. Bu seçimlerde bunu yaşamak istemiyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir’deki kadın kolları olarak seçilebilecek sıralardan daha fazla kadın arkadaşımıza yer verilmesini, hatta 28 vekilin yarısının kadın olmasını istiyoruz.” diye konuştu. 

‘EMEĞİMİZ VARSA HAKKIMIZ DA OLMALI’

Sadece kadın olmasının yetmediğini ifade eden Nurşen Balcı “Kadın olsun ama emek veren kadın da olsun istiyoruz. Sahada, alanda bizlerle birlikte olan, gece gündüz çalışan, çorbada tuzu olan kadınların vekil olmasını istiyoruz. Bunun önemli olduğunu düşünüyoruz çünkü, tabandan ve alandan gelmesi, bu alanda çalışan bizleri hem motive eder, hem de kadınlarda ‘evet bizler çalışıyoruz ilerde bizler de buralara yükselebiliriz’ duygusunu yaşatır. Eğer seçimler her zaman kadınların omuzlarına yükleniyorsa,  o zaman bu hakkımızın da olması gerektiğine inanıyoruz. Emeğimiz varsa haklarımız da olmalı. Yüzde otuz cinsiyet kotası var ama neden İzmir’de bu oran yüzde elliye çıkarılmasın. 22 ilçenin belediyesi CHP’li ancak bunun sadece ikisi kadın, bu oranın milletvekili seçimleri ile değişmeye başlamasını meclis üyeliklerinde de belediye başkanlıklarının da kadınların şehrimizi yönetmesini arzu ediyoruz.” Diyerek partisinin kadın politikasının değişmesi istedi. 

İl Kadın Kolları Başkanı Balcı, “Sadece adaylık dönemi ortaya çıkan kadınları da istemiyoruz açıkçası. Bir yerlere aday olmak için ortaya çıkıp da ondan sonra kenara çekilmeyi de doğru bulmuyoruz. Kadın veya erkek olsun, her zaman partimizin içinden emek vererek görev talep etmelerini istiyoruz.” diyerek sadece seçim dönemi kendini gösteren hem cinslerini de eleştirmekten geri durmadı.  

‘VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ’

Kendisinin milletvekili adayı olmayı hiç düşünmediğini söyleyen Balcı, İl Kadın Kolları seçimlerinde milletvekili adayı olmayacağını söylediğini ve bu sözünün arkasında durduğunu ifade etti. “Milletvekili adaylığı elbette önemli ancak bizler bulunduğumuz yerlerde görevlerimize dört elle sarılıp bu iktidarın yerine Cumhuriyet Halk Partisini iktidarını getirmek için çalışmalıyız. Bu dönem her görev kıymetli ve herkes bulunduğu yerden bu amaç için çalışmalıdır.” Şeklinde konuşan Balcı 24 Haziran’a kadar kadın kolları olarak var güçleri ile çalışacaklarını ifade etti. 

 ‘İNCE İÇİMİZDEN BİRİ’

Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığının partili kadınları çok mutlu ettiğini ifade eden Balcı, “İçimizden birinin cumhurbaşkanı adayı olması bizleri çok mutlu etti. Yıllardır partimize emek vermiş İnce’nin aday olması sahada çalışan biz kadınları sevindirmiştir. Onun seçilmesi için var gücümüzle çalışacağız. Cumhuriyet Halk Partili bir cumhurbaşkanı kadınların da daha özgür yaşayacağı biz ülke demektir. Kadınlara yönelik politikalarımız hayata geçtiğinde kadınların daha mutlu olduğu bir Türkiye’de yaşayacağız.” Dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası