Ege Postası
Geri

O genel müdür de tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında İzmir'de gözaltına alınan ve aralarında Petkim Petrokimya Holding AŞ (PETKİM)’in eski Genel Müdürü Sadettin Korkut’un da bulunduğu 25 kişiden 13'ü tutuklandı. FETÖ operasyonunda 13 tutuklama daha
O genel müdür de tutuklandı
Haberler / İzmir
16 Ağustos 2016 Salı 08:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 25 kişiden, aralarında Petkim Petrokimya Holding A.Ş.'nin (PETKİM) eski Genel Müdürü Sadettin Korkut ve kurumda 'himmet' topladığı öne sürülen 'PETKİM'in imamı' Yasin Atak'ın da bulunduğu 13'ü tutuklandı. 

FETÖ/PDY'nin geçen 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından, İzmir'de başlatılan soruşturmalar kapsamında, PETKİM çalışanlarına yönelik olarak da operasyona düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 25 şüpheli emniyetteki sorgularının ardından adliyeye gönderildi. 

Aralarında PETKİM eski Genel Müdürü Sadettin Korkut ve üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 25 kişiden 13'ü 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan tutuklandı, 12'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklananlar arasında SOCAR Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Azerbaycan uyruklu İlgaz Mehmetoğlu, Kurumsal İletişim Müdürü Memduh Taşlıcalı, İnsan Kaynakları Müdürü Azerbaycan uyruklu Rakif Farajov, Satın Alma Yöneticisi Selim Bal, Satış Yöneticisi İbrahim Aydın, himmetleri topladığı öne sürülen 'PETKİM'in imamı' Yasin Atak, ES İnşaat ortağı Şenol Demirbaş da yer aldı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası