Ege Postası
Geri

ORC'nin 7 ilçede yaptığı araştırmanın sonucu

20-25 şubat tarihleri arasında kantitatif araştırma yöntemlerinden yüz yüze anket tekniği kullanılarak gerçekleştirilen araştırmada sonucu İzmir’in 7 metropol ilçesi ORC Araştırma şirketi tarafından mercek altına alındı Konak, Karabağlar, Karşıyaka, Buca, Bayraklı, Çiğli ve Bornova’da çıkan sonuçlarda İzmir’i büyük bir sürpriz bekliyor
ORC'nin 7 ilçede yaptığı araştırmanın sonucu
Haberler / Yerel Politika
2 Mart 2014 Pazar 19:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
30 mart için geri sayım sürerken siyasetin tansiyonu her geçen gün yükseliyor. Büyükşehirde Aziz Kocaoğlu-Binali Yıldırım ve Murat Taşer rekabetinin gölgesinde kalsa da özellikle İzmir metropol ilçelerinde sonucun ne olacağı siyasetin gündeminde merakla cevap aranan konular arasında yer alıyor. 20-25 şubat tarihleri arasında Konak’ta 2 bin 200, Bornova’da bin 630, Çiğli’de bin 520, Bayraklı’da bin 600, Buca’da 2 bin, Karşıyaka’da 2 bin 85 ve Karabağlar’da 2 bin 450 kişiyle yüz yüze görüşme yöntemiyle yapılan araştırmada hangi parti ve hangi adayın daha şanslı olduğu sorusuna ışık tutuyor.


KONAK’TA MEVCUT BAŞKAN TARTAN ÖNDE
Konak’ta DSP’den adaylığını koyan Hakan Tartan yüzde 30,5’le listenin zirvesinde yer alırken onu yüzde 27,6 ile AK Parti adayı İlknur Denizli ve yüzde 26 ile CHP adayı Sema Pekdaş izliyor.

BAYRAKLI’DA BELEDİYE BAŞKANI HASAN KARABAĞ ÖNDE
Bayrakı’da kıran kırana bir rekabet yaşandığını belgeleyen araştırmaya göre CHP adayı Hasan Karabağ yüzde 32’yle listenin ilk sırasında yer alırken, AK Parti adayı İsmail Sarı yüzde 29,3’le onu takip ediyor. Alacağı oy oranı merakla beklenen DSP adayı Hüseyin Aslan ise yüzde 19’la listenin üçüncü sırasında bulunuyor.

KARABAĞLAR’DA SELVİTOPU VE KALKAN
CHP ve AK Parti arasındaki rekabetin en çetin yaşandığı ilçe olaak Karabağlar görünüyor. CHP adayı Selvitopu’nun yüzde 40,9’la listenin ilk sırasında yer aldığı ankette onu yüzde 40,1’le AK Parti adayı Kalkan izliyor.

BUCA’DA PİRİŞTİNA VE ŞEBOY ARASINDA AZ FARK VAR
Sonucu merakla beklenen ilçeler arasında yer alan ilçelerden Buca’da yarış beklendiği gibi CHP adayı Piriştina’yla, AK Parti adayı Şeboy arasında geçiyor. Yüzde 38,4 oy oranı olan Piriştina’nın hemen ardında yüzde 36,9’la Cemil Şeboy geliyor.

CHP KALESİNDE RAHAT
Sonucu neredeyse şimdiden belli olan ilçeler arasında Karşıyaka ön plana çıkıyor. CHP adayı Hüseyin Mutlu Akpınar yüzde 47,3’lük oy oranıyla rakiplerinin açık ara önünde yer alıyor. Akpınar’ı yüzde 25,1’lik oy oranıyla AK Parti adayı Tanfer Kemerli izliyor.

BORNOVA’DA ATİLA VE KAYA
Rekabetin en zorlu yaşandığı ilçeler arasında yer alan Bornova’da CHP adayı Olgun Atila yüzde 39,7’yle bir adım önde görünse de AK Parti adayı İlhan Kaya yüzde 36’lık oy oranıyla yarışın son ana kadar süreceği mesajını veriyor.

ÇİĞLİ’DE YILMAZ ARADAKİ FARKI KAPATTI
CHP ve AK Parti rekabetine sahne olan ilçeler arasında yer alan Çiğli’de CHP adayı Hasan Arslan yüzde 38,5’lik oy oranıyla şimdilik bir adım önde görünürken onu yüzde 37,1’lik oy oranıyla AK Parti adayı Adnan Yılmaz takip ediyor. DSP adayı Sıddık Soysal ise şu an için bu iki rakibinin çok gerisinde kalmış görünüyor. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası