Ege Postası
Geri

Çerçioğlu'ndan Kayalı'ya destek

CHP Kuşadası Belediye Başkan adayı Özer Kayalı’nın projelerini anlattığı ve yeni dönem meclis üyesi adaylarının tanıtımını yaptığı “Kuşadası’nın güçlerini birleştiriyoruz” mitingine binler eşlik etti. Mitingte CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özlem Çerçioğlu ve CHP Kuşadası Belediye Başkan adayı Özer Kayalı ve Meclis üyesi adayları gövde gösterisi yaptı.
Çerçioğlu'ndan Kayalı'ya destek
Haberler / Yerel Politika
2 Mart 2014 Pazar 12:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AYDIN-Kuşadası’nda CHP’yi seçim yarışında temsil eden isim olan Belediye Başkan Adayı Özer Kayalı, CHP Kuşadası İlçe Örgütü Binası önündeki mitingi gerçekleşti. Mitinge CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Kuşadası Belediye Başkan adayı Özer Kayalı, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Soner Kaplan, CHP Davutlar ve Güzelçamlı ilçe başkanları, Davutlar eski ve yeni belediye başkanları, Güzelçamlı Belediye Başkanı, Spor Kulübü ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda partili ve halk katıldı. Mitingde ilk olarak Murat Mengirkaon sahne aldı. Sahnenin ardından slayt gösterisi şeklinde CHP Kuşadası Belediye Başkan Adayı Özer Kayalı’nın projeleri de katılımcılarla paylaşıldı. Mitingde CHP Kuşadası Belediye Meclis üyesi adayları ile birlikte poz veren Çerçioğlu, Kayalı ve Kaplan daha sonra bir takım konuşmalarda bulundu.
 
MENGİRKAON VE EKİBİ COŞTURDU
 
Düzenlenen mitingde Murat Mengirkaon sahne aldı. Mengirkaon ve ekibi dinleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Vatandaşlar müzisyen ekip ile hep bir ağızdan “Ah bir ataş ver” şarkısını ve daha bir çok unutulmaz eseri seslendirdi.
 
PROJELER TANITILDI
 
Mitingde slayt gösterisi şeklinde CHP Kuşadası Belediye Başkan Adayı Özer Kayalı’nın projeleri de katılımcılarla paylaşıldı. Kent meydanı, trafik ulaşım master planı, 3.yeni Otogar, yeni Belediye Binası, yeni pazar yerleri, gençlik kadın ve engelli projeleri gibi bir çok projenin detayları ile tanıtımı yapıldı.


 
“30 MART’TA HESAP SORACAĞIZ”
 
Mitingde ilk olarak konuşan isim CHP Kuşadası İlçe Başkanı Soner Kaplan oldu. 12 yıllık AKP hükümetine sandıkta hesap soracaklarını belirten Kaplan şöyle konuştu, “Her türlü yolsuzluk gündeme geldiğinde biz sandıkta halka hesap veririz. Kuşadalılar da 30 Mart’ta hesabını soracaktır. Bundan en ufak bir kuşkum yoktur. Ancak bir tek Kuşadası yetmiyor. İlk önce efeler diyarı Aydın, Ankara, İstanbul ve Gavur İzmir değil. Yiğidin bol olduğu mert insanın bol olduğu güzel ege ile birlikte hep birlikte bu coşkuyu yaşayacağız”
 
“ADI ŞAİBEYE BULAŞMIŞ BAŞBAKAN…”
 
Kaplan konuşmasına hükümete yüklenerek şöyle devam etti, “Adı şaibeye bulaşmış biri Başbakanlık yapmamalı. Harama ortak olmuştur. 30 Mart günü sandıkta neye inandığımızı göstereceğiz. Cumhuriyete ve modern Türkiye’ye ve laikliğe sahip çıktığımızı herkese göstereceğiz. Mustafa Kemal’in askerleri olduğumuzu bütün Türkiye görecek. 30 Mart hesap sorma günüdür”
 
“VEREMEYECEĞİMİZ HESAP YOK!”
 
İlçe Başkanı Kaplan, basında ve sosyal medyada kendileri ve Belediye Başkanları ile ilgili haberlerin ise gerçeği yansıtmadığını savundu. Kaplan, “30 Mart’ta mazbatasını devralacak. 2009 yılında AKP’den aldığımız iktidarı, 2014’te de kaybetmeyerek bir başka CHP’li Belediye Başkanı’na devretmenin onurunu ve gururunu yaşayacağız. Bu CHP’nin ikinci zaferi olacaktır. Bundan önceki dönemlerde de olduğu gibi bugün de yarın da çirkin asılsız ve tutarsız haberler yapılmıştır. Bunların amacı CHP’ye seçim kaybettirmektir. Biz bunlara hiçbir zaman itibar etmedik. Ne benim ne birlikte çalıştığım arkadaşlarımın ne belediye başkanlarımızın veremeyeceği hiçbir hesabı yoktur. Bunun altında birilerinin çirkin oyunu vardır. CHP İlçe örgütü belediyesi yönetim kurulu, mevcut belediye başkanı ve belediye başkan adayı olmak üzere hepimiz onurlu duruşumuzu gösterdik. Ve asıl olan da budur” diye konuştu.
 
ÇERÇİOĞLU VE KAYALI İLE BİRLİKTE MECLİS ÜYELERİ SAHNEDE
 
CHP Kuşadası yeni dönem Meclis Üyesi adayları, sahneye CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu ve CHP Kuşadası Belediye Başkan Adayı Özer Kayalı ile çıktı. CHPli kadro sahneye çıkarken seyircilere orkide dağıttı. Çerçioğlu, Kayalı ve Meclis Üyesi adayları sahnede poz verdikleri sırada kitle “Her yer Taksim her yer direniş”, “Kayalı göreve Kuşadası göklere” sloganları attı.
 
“KAYALI İLE BİRLİKTE SÖZ VERİYORUZ”
 
CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özlem Çerçioğlu sözlerine, Kuşadası’nı dünya kenti bir ilçe yapacaklarını söyleyerek başladı. Kuşadası’nın Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olduğunu söyleyen Çerçioğlu şöyle konuştu, “Dünya kenti bir Kuşadası yaratacağız. Ama sizin desteğiniz ile. Sizin desteğiniz olmazsa biz hiçbir şey yapamayız. Kuşadası Türkiye’nin dünyaya açılan penceresidir. Afişlerde görüyorum. Kuşadası’nı dünya konuşacak diye. Evet doğru. Daha yeşil bir Kuşadası istiyoruz. Daha temiz, 12 ay Turizm olan bir Kuşadası istiyoruz. Bugün Türkiye’nin en büyük sorunu işsizlik. Kuşadası’nın bu sorununu da çözmeye Özer Kayalı ve ekibiyle geliyoruz. Ama en önemlisi betonlaşmaya hayır diyoruz. Tüm gücümüzle çalışmaya Özer Kayalı ile birlikte herkesin önünde söz veriyoruz”
 
AKP’YE YÜKLENDİ
 
Çerçioğlu, geçtiğimiz günlerde Adana’da yaşanan ve bir annenin intiharı ile sonuçlanan üzücü olayın örneğini vererek hükümete yüklendi. “AKP Hükümeti Türkiye’yi bu hale getirdi” diyen Çerçioğlu şöyle devam etti, “Biz Aydın Belediyesi’nde her zaman yoksulun yanında olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Hiçbir zaman müteahhitin yanında olmadık. Olmayacağız. Sizlerle birlikte imarımızı yapacağız. Hep beraber 30 Mart’ta sandıkta aydınlık Türkiye’yi göreceğiz”. Çerçioğlu Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi” diyerek sözlerine son verdi.
 
 
“BANA KLİMACI DİYORLARMIŞ, EVET KUŞADASI’NIN…”
 
Çerçioğlu’nun konuşmalarının ardından mikrofonu CHP Kuşadası Belediye Başkan Adayı Özer Kayalı aldı. Kayalı, kendisi hakkında sosyal medyada “Klimacı” dendiğini ifade ederek, kendisini bu yolla eleştirenlere cevap verdi. Kayalı şöyle konuştu, “Klimacı diyorlarmış bana. Makine mühendisi ODTÜ Klima Mühendisi Özer Kayalı. Bana saygın yoksa bari ODTÜ’ye saygın olsun. Benim hakkımda bunları söylüyorlarmış. Küçümsüyorlarmış. Ama doğru söze ne denir. Evet ben klimacıyım. Klima takmak iklimlendirmek. Ben bundan gocunmuyorum. Ben klimacıyım. Kuşadası’nın havasını değiştireceğiz”


 
“RUHSAT VERMEYECEĞİMİZ YALAN!”
 
Rakipleri tarafından, 30 Mart günü sandıktan çıktığı takdirde Belediyede 2 ila 4 yıl arasında ruhsat vermeyeceği yönündeki haberleri de konuşmasında yalanlayan Kayalı, “Yine sosyal medyada diyor ki ilk iki yıl göreve gelince ruhsat vermeyecekmişiz. Böyle bir şey olabilir m? Bu insanlar bir de kalkmışlar, belediye yönetmeye talip oluyorlar. Belediyelerin görevlerinden biri binaları ruhsatlandırmak. Bunu da mı bilmiyorla? Ama halkın alanını işgal ediyor, yeşil alanı yok ediyorsa bunu ruhsat vermeyiz. Ama halkımızın yanında oluruz. Bunu bilsinler. Bunlar küçük hesaplar. Benim müteahitlerimin oylarına göz dikmişler. Doğru olan her şey aynen devam eder. Biz imar rantı yaratılamayacak diyoruz, onlar diyor ki 4yıl ruhsat verilmeyecek. Biz sadece çarpık yapılaşmaya izin vermeyeceğiz, betonlaşmaya izin vermeyeceğiz dedik o kadar” diye konuştu.
 
“IRK AYIRMIYORUZ”
 
Kayalı şöyle devam etti, “Biz roman arkadaşlarımızın oyunu istemiyormuşuz. Biz kürt vatandaşlarımızın oyunu istemiyormuşum. Böyle bir şey olabilir m? Özellikle onların oylarını istiyorum. Biz iç Anadolu’muzdaki herkesten, Kuşadası’na gelmiş, burada oy kullanan herkesin oylarını istiyoruz. Irk ayırmıyoruz”
 
“30 MART’TA BURADA ZAFERİ KUTLAYACAĞIZ”
 
Kayalı sözlerini şöyle bitirdi, “Sadece Kuşadası değil bütün Türkiye, Türkiye Cumhuriyeti devleti ciddi bir tehdit altında. 30 Mart’ta oyumuza, sandığımıza; yani namusumuza sahip çıkalım. 30 Mart’ta burada, partimizin binasının önünde zaferimizi kutlayacağız. Bu mitingin adı özellikle “Kuşadası’nın güçlerini birleştiriyoruz”. Kuşadası’nın bütün güçlerini birleştiriyoruz. Yılmadan, yorulmadan ve gece gündüz çalışacağız. O pankartlarda yazdığımız. “Dünya Kuşadası’nı konuşacak” sloganını gerçekleştirmek için çalışacağız”
 
 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası