Ege Postası
Geri

Pektaş: ''çöp toplamada bile farkımızı göstereceğiz''

Güzelyalı ve Göztepe’de halkla buluşan CHP Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, 30 Mart’tan sonra Konak’ta yeni bir dönemin başlayacağını belirterek, “Çöp toplamada bile farkımızı göstereceğiz” dedi.
Pektaş: ''çöp toplamada bile farkımızı göstereceğiz''
Haberler / Yerel Politika
2 Mart 2014 Pazar 13:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, seçim çalışmalarını dur durak bilmeden sürdürüyor. 30 Mart’a kadar girmedik sokak, sıkmadık el bırakmama parolasıyla çalışmalarına devam eden Pekdaş, bu kez Güzelyalı ve Göztepe semtlerini gezdi. Yağmurlu havaya rağmen tek tek bölge esnafını ziyaret eden Pekdaş, projelerini anlattı, talepleri dinledi. Konak’taki her soruna farklı çözüm yolları üreteceklerini, herkesin yerel yönetim hizmetlerinden eşit yaralanacağını belirten Pekdaş şöyle konuştu:
“Konak İzmir’i en önemli ilçesi. Her renkten, her kültürden vatandaşımız var. Biz bu dönem farklı bir belediyecilik örneği sergileyeceğiz. Çöp toplamada bile farkımızı göstereceğiz. Çöplerin alınma saatleri, çöp konteynırlarının temizliği, çöplerin ayrıştırılmasında bu farkı ortaya koyacağız. Konak’ta yeni bir dönemi başlayacak. Artık kapalı kapıların arkasında değil, halkıyla birlikte hizmet üreten bir belediye başkanı olacak. Konak halkı hak ettiği hizmeti fazlasıyla alacak.”
 
ŞİKAYETLERİ DİNLEDİ
İzmir'in en uzun caddelerinden biri olan Mithatpaşa Caddesi’ni turlayan CHP Konak Belediye Başkan Adayı Pekdaş, vatandaşlarla ayaküstü sohbet etme fırsatı buldu. Vatandaşların sıkıntılarını, belediye hizmetlerinden şikayetlerini dinleyen Pekdaş, alışılmış hantal ve halktan uzak belediyecilik anlayışına 30 Mart’ta son vereceklerini söyledi. Gezi sırasında Konaklıların yoğun ilgisiyle karşılaşan Pekdaş, bu seçim genç ve kadın seçmene büyük görevler düştüğünü söyledi. 30 Mart seçimlerinin sadece yerel seçim olmadığını dile getiren Pekdaş, Konaklılardan yolsuzlukların ve hırsızlıkların hesabını sandıkta sormalarını istedi.
 
AK Parti’nin belediye başkan adaylarının İzmir’in sokaklarında dolaşıp oy isteyemediğini dile getiren Pekdaş, İzmirli seçmeni oyları bölmek isteyenlere karşı uyanık olmaya çağırdı. Yıllarca İzmir’e üvey evlat muamelesi yapan iktidarın şimdi İzmir’de işbirlikçilerle CHP’nin oylarını bölmeye çalıştığını savunan Pekdaş, “CHP’li Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan baskı başka belediyelere yapılmadı. Hükümetin Büyükşehir Belediyesi’ne nasıl kilit vurduğunu, nasıl uğraştığını hepimiz biliyoruz. Belediye çalışanları müfettiş raporları yazmaktan iş yapamaz hale geldi. Bürokratlar hapse atıldı. AKP İzmir halkına eziyet etti. CHP karalayalım, diye İzmir halkını hizmetsiz bıraktılar. AKP belediye başkan adayları İzmir’de sokağa çıkamıyor. Kendileri dolaşamadıkları için de şimdi işbirlikçiler edindiler. Oyları bölerek İzmir’i kazanacaklarını düşünüyorlar. Buna izin vermeyelim. Nasıl ki AKP’liler sokaklarda dolaşamıyor, işbirlikçilerinin de sokakta gezmesine izin vermeyelim. Kara propaganda yapanlara karşı tepkimizi gösterelim” diye konuştu.
 
GÖZTEPE’YE TAM DESTEK
Gezi programı kapsamında Güzelyalı’daki Göztepe Taraftar Derneği’ni de ziyaret etti. Burada Göztepe Taraftarlar Derneği Başkan Yardımcısı Yahya Çaldıran ile görüşen Pekdaş, Göztepe’nin sadece İzmir’in değil Türkiye’nin sayılı taraftar grubuna sahip bir takımı olduğunu söyledi. Pekdaş, tarihi başarılarla dolu İzmir’in köklü takımı Göztepe’nin yeniden süper lige çıkması için her türlü desteği vereceklerini söyledi. Yağmurlu havaya rağmen gezisine devam eden Pekdaş, her ay Güzelyalı’da bir araya gelen Şiir Yolcuları Şairler ve Bestekarlar Topluluğu’nun etkinliğine de misafir oldu. Burada kısa bir konuşma yapan Pekdaş, “Belediye Başkanı seçildiğimde Konak’ın sokaklarıyla sanatı buluşturacağız. Her sokak tabelasının altında İzmirli bir şairin dizeleri yer alacak” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası