Ege Postası
Geri

OTSO eğitim programları başladı

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası tarafından eğitim programları kapsamında düzenlenen Etkin Tahsilat Yöntemleri başlıklı eğitim yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.    'Etkin Tahsilat Yöntemleri' eğitiminin açılış...
OTSO eğitim programları başladı
Haberler / Genel
4 Temmuz 2013 Perşembe 12:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası tarafından eğitim programları kapsamında düzenlenen Etkin Tahsilat Yöntemleri başlıklı eğitim yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

    'Etkin Tahsilat Yöntemleri' eğitiminin açılış konuşmasını OTSO Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Murat Öztürk yaptı. Murat Öztürk konuşmasında; “Başta KOBİ işletmelerimiz olmak üzere tüm üyelerimiz, en önemli sorunlarının başında sattıkları ürünlerin parasının bir kısmını tahsil edemedikleri olduğunu ifade ettiler. Bizlerde yönetim kurulu olarak üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 'Etkin Tahsilat Yöntemleri' eğitiminin üyelerimiz için faydalı bir eğitim olacağını kanaatine vardık. Odamıza kayıtlı yaklaşık 900 faal üyemiz ve Orhangazi esnafıyla birlikte toplamda 3000 e yakın tacirimizin de en büyük sıkıntısı, yaptıkları satış sonrasında tahsilatlarını etkin bir şekilde gerçekleştirememeleri olmuştur. Bu nedenle odamızda düzenlediğimiz bu eğitimin tüm ticari işletmelere faydalı olacağını düşünüyorum.” dedi.

    'Etkin Tahsilat Yöntemleri' eğitimi ile ilgili sunumunu gerçekleştiren Öğretim Görevlisi Hakan Ömer Gider; "Tahsilat becerisinde en önemli husus firma çalışanları arasındaki uyumdur. İşletmede firma sahibiyle, satış personelinin, üretimde çalışan personel ile muhasebe departmanının birlikte uyum içinde çalışması gerekiyor ki tahsilata olumlu etkileri olsun. Etkin tahsilatın gerçekleştirilmesindeki en önemli faktörler, azim, mücadele, inanmak, başarma isteği, motivasyon, sabır, iyi fikir, hızlı karar almak, organizasyon, iletişim gibi faktörler dikkatle ele alınması gerekmektedir. Doğru müşteri kolay tahsilattır. Bu nedenle müşteri analizimizi iyi yapmamız ve sonuç odaklı çalışmamız gerekiyor. Aynı zamanda ticarette mutlaka sözleşmelerinde kullanılması gerektiğini ve bu yapılan sözleşmeler sonucunda vadeli çalışan işletmelerin mutlaka satış sonrasında bir miktar kapora alması gerekir." şeklinde konuştu.

    Yaklaşık 100 kişinin katılım sağladığı eğitimde, müşteri ve tahsilat süreçlerinin analiz edilmesi ve risklerin belirlenmesi ve tahsilat başarısına etki eden faktörler ve uygulanabilecek yöntemlerin neler olduğu hakkında bilgiler veren Hakan Ömer Gider, sorulan soruları da eğitim içerisinde yanıtladı.

    Çok sayıda katılımcının olduğu 'Etkin Tahsilat Yöntemleri' eğitimi kokteyl ile son buldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası