Ege Postası
Geri

Obama, Mısır'la askeri tatbikatı iptal etti

ABD Başkanı Barack Obama, Mısır'da göstericilerin katledilmesinin ardından bu ülkeyle iki yılda bir yaptıkları askeri tatbikatı iptal etti.Barack Oabama, Mısır ve halkıyla birlikte çalışma arzusunda olduklarını belirtti fakat Mısır yönetimini...
Obama, Mısır'la askeri tatbikatı iptal etti
Haberler / Dünya
15 Ağustos 2013 Perşembe 18:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD Başkanı Barack Obama, Mısır'da göstericilerin katledilmesinin ardından bu ülkeyle iki yılda bir yaptıkları askeri tatbikatı iptal etti.

Barack Oabama, Mısır ve halkıyla birlikte çalışma arzusunda olduklarını belirtti fakat Mısır yönetimini göstericilere karşı attığı adımları şiddetle kınadı. Obama, siyasi anlaşmazlıkların kuvvet kullanılarak giderilemeyeceğine dikkat çekti.

Massachusetts eyaletindeki Martha's Vineyard adasında tatilde olan Obama, Mısır'la gelecek ay yapılması planlanan 'Parlak Yıldız' adlı askeri tatbikatı iptal ettiğini ve siviller öldürülürken geleneksel ilişkilerin her zamanki gibi devam edemeyeceğini belirtti. Obama, bu kararı Mısır tarafına da ilettiklerini aktardı.

Söz konusu tatbikatlar, Mısır-İsrail barış anlaşmasının yapıldığı 1981'den beri iki yılda bir düzenleniyordu. Bundan önceki tatbikat da Mübarek rejiminin devrildiği olaylar sebebiyle iptal edilmişti.

Mısır'da dün ilan edilen olağanüstü halin kaldırılmasını isteyen Obama, milli uzlaşı sürecinin başlaması gerektiğini ifade etti. Amerikan Başkanı, Mısır makamlarının barışçıl gösteri hakkına da saygı duymasını istedi.

Mısır halkının son günlerde yaşananlardan daha iyisini hak ettiğini vurgulayan Barack Oabama, "Şiddet girdabı ve gerginliğin tırmanması sona ermeli." mesajını verdi. Obama, Mısır'da herhangi bir siyasi parti ya da kişiyi tutmadıklarını da ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası