Ege Postası
Geri

Ödemiş Devlet Hastenesi'nde sona gelindi

İzmir'in Ödemiş ilçesinde yatırılan 250 yatak kapasiteli, yeni, modern devlet hastanesinde sona gelindi. Ufak tefek eksiklikleri tamamlanmaya çalışılan hastanenin 2018 yılı Şubat ayında hizmet açılmasını hedeflendiğini bildirildi.
Ödemiş Devlet Hastenesi'nde sona gelindi
Haberler / İzmir
20 Aralık 2017 Çarşamba 11:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Zafer Mahallesi'ndeki 3 bin 260 metrekarelik alana, TOKİ tarafından inşaatına 2011 yılında başlanan 3 ve 4'er katlı toplam 9 bloktan oluşan tamamlandığında beş yıldızlı otel görünümünde olacak modern devlet hastanesinde standartlara uygun 8 ameliyathane, 73 poliklinik odası, her türlü konforun bulunduğu toplam 128 tek ve çift kişilik oda, 29 yoğun bakım yatağı ve helikopter pisti yer alacak. Tamamı alüminyum kompozit kaplanan hastane yoğun bakım ünitesi ve ameliyathane hazırlama (Validasyon) testlerinin tamamlanmasının ardından hizmete başlayacak.

Ödemiş'in yanı sıra Kiraz ve Beydağ ilçelerine de hizmet verecek hastanenin açılışının Şubat ayına kadar yetiştirilmesi için çalışmalar sürüyor. AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, girişine palmiye ağaçları dikilmeye başlanan hastaneyi Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Ömer Koçak ile gezip, bilgi aldı. Başhekim Koçak, hastanelerinde eksik kadroların bulunduğunu belirtip, "Bunların giderilmesi için çalışıyoruz. Hastanemizde dahiliye uzmanı, ğöğüs cerrahı, ortopedist, beyin cerrahı ve bir de cildiye uzmanı göreve başladı. Şu an  hastanemizde 1 psikiyatri 2 çocuk, 2 kadın doğum, 1 göz, 1 dahiliye, 1 ortapedi, 1 kardoloji,1 üroloji, 1 anastesi ve 1 acil servis doktoruna ihtiyaç vardır. Sağlık Bakanlığı tarafından 13 uzman kadrosu verildi. Ancak 2 gün sonra, durumları netleşecek" dedi.

Ödemiş'e modern bir devlet hastanesi kazandırılmasının mutluluğunu yaşadığını belirten Belediye Başkanı Mahmut Badem de, "Hastanedeki eksik kadroların acilen tamamlanması için, Ankara'ya  gittik. Bakanımız ve milletvekillerimizle birlikte sorunlarımızı anlattık. Bundan sonra hasta olan vatandaşlarımız hiç bir yere gitmeden Ödemiş Devlet Hastanesi'nde dertlerine çare bulacaklar. Hastanemiz muhtemelen önümüzdeki  Şubat  ayında hizmete açılacaktır" diye konuştu. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası