Ege Postası
Geri

Ödemiş'te T.C krizi

Türkiye genelinde resmi kurumlardan ve devlet dairelerinin tabelalarından T.C. ibaresinin kaldırılması bu kez de Ödemiş’te yaşandı. İlçede yeni yapılan adliye sarayında T.C. ambleminin yer almadığı dikkat çekerken, başta yerel halk olmak üzere sessiz sedasız hayata geçirilmeye çalışılan değişiklik sivil toplum örgütlerinin de büyük tepkisi topladı.
Ödemiş'te T.C krizi
Haberler / İzmir
6 Ocak 2014 Pazartesi 10:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Mart ayında yeni binasında hizmet vermeye başlayacak olan Ödemiş Adliye Sarayı daha açılmadan büyük tepki topladı. Mart ayında hizmete açılması beklenen tesisin girişinde yer alan tabeladaki eksiklik görenleri hayrete düşürürken, tepkiler de gecikmedi. Eski yerinde “T.C. Ödemiş Adliyesi” olan gözüken tabela yerini, “Ödemiş Adalet Sarayı”na bırakırken, T.C. ibaresi de sessiz sedasız tarihe karıştı. Yapılan bu değişiklik Mayıs ayında Karşıyaka Adliyesi’nde yaşanan benzer krizi akıllara getirirken, sivil toplum örgütleri ve Ödemiş halkı tepkisini göstermek adına adliye binası hizmete açılmadan eylem hazırlığına başladı.  

T.C. İBARESİ UNUTULDU MU'

12 bin 500 metrekare kapalı alanda hizmet verecek ve toplam 10 milyon TL’ye mal olan Yeni Ödemiş Adalet Sarayı’nda tabela krizi yaşanıyor. Eski binanın kapasiteye cevap vermesi üzerine yapımına başlanan yeni tesisin Haziran 2013’te açılacağı yönünde söz verilmesine rağmen gecikme yaşanmasının yanı sıra, sessiz sedasız yapılan bu değişiklik büyük tepki topladı. Eski adalet sarayında yer alan T.C. ibaresi yeni yapılan tesisin tabelasında yer almazken, “Acaba unutuldu mu'” sorusunu da akıllara getirdi.

“KALDIRAMAZLAR, ASMAK ZORUNDALAR”

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İzmir Şubeleri Eşgüdüm Başkanı Ali Yanar, “T.C.’yi tabelalardan kaldırabilirler ama yüreğimizden asla” diyerek şunları kaydetti; “Yeniden bir “Ben yaptım oldu” vakası ile karşı karşıyayız. T. C. amblemi bizi , toplumu birbirine bağlayan bir değerdir, kaldırılamaz. Bu değişiklik Ödemiş halkından mutlaka tepki görecek. Ve nitekim T.C. ibaresini oraya yeniden asacaklar, asmak zorundalar. Bu yanlıştan bir önce dönülmelidir. Daha önceden de bunun birçok örneğini gördük. Hükümetin Türkiye’yi, Türk milletini dönüştürme, ulus birliğini ve Türklük bilincini ortadan kaldırmaya dönük hamlelerini görüyoruz, bununla ilgili aldıkları bir karar var. Ama bu devletimizin bir simgesidir, kaldırılamaz. Son dönemlerde görüyoruz ki, Türkiye’yi dönüştürmeye yönelik bu hamleler boşa çıkmış, halkımız da tepkisini en sert şekilde dile getirmiştir. Bizler de sivil toplum örgütleri olarak Ödemiş’te yaşanan bu olaya karşı tepkimizi dile getireceğiz. Toplumu ayrıştırmaya yönelik sessiz sedasız gerçekleştirilen bu tarz operasyonlara karşı kesinlikle sessiz kalmayacağız. T.C. simgesini sadece devlet kurumlarının tabelalarından değil, bilinçlerden de kaldırmaya çalışıyorlar ama olmayacak. O başbakana da bir gün Türkiye Cumhuriyeti dedirttireceğiz” diye konuşarak sessiz kalmayacaklarını ve kitlesel bir tepki göstereceklerinin sinyalini verdi.

 KARŞIYAKA’DA DA KRİZ YAŞANMIŞTI

Geçtiğimiz Haziran ayında başlayan Gezi Parkı olayları öncesinde yurt çapında adliye sarayları ve Ziraat Bankası gibi kurumlarda yer alan T.C. amblemlerinin sökülmesi sonrasında büyük kriz yaşanmış ve İzmir’de başta Karşıyaka Adliyesi başta olmak üzere çeşitli eylemler düzenlenmişti. Karşıyaka Adliye Sarayı’nda düzenlenen bir dizi eylem sonrasında T.C. amblemi tekrardan yerine asılmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası