Ege Postası
Geri

Ödemiş’e çevre dostu yeni çöp konteynerleri

Ödemiş’te, çevre dostu yeni yeraltı ve yerüstü çöp konteynerleri hizmetinizde
Ödemiş’e çevre dostu yeni çöp konteynerleri
Haberler / Yerel Yönetimler
29 Eylül 2015 Salı 09:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye’nin en kapsamlı çevre projelerinden biri olan Ödemiş Entegre Katı Atık Yönetimi projesi kapsamında yapılan yeni yeraltı ve yerüstü çöp konteynerleri şehrin birçok yerine konulmaya başlandı.  Ödemiş merkezde 50 adet yerüstü ve 15 adet yeraltı olmak üzere iki çeşit olan konteynerler, kapasite bakımından daha büyük ve daha modern görünümdedir. Kullanımı rahat olan yeraltı konteynerleri eski sisteme göre dört kat, yerüstü konteynerler ise beş kat daha büyük hacme sahiptir.
Çevre dostu bir sistem olan bu uygulama sayesinde çöp atıklarının bünyesinde bulunan sıvı maddelerin sızıntı yoluyla çevreye pis koku ve bakteri yayması  ve kedi, köpek gibi sokak hayvanlarının da çöpleri karıştırıp etrafa kötü koku yayması engelleniyor.
Çevremize daha duyarlı olmayız
Sağlıklı bir çevre ve çöp konteynerlerinin kötü görünümünü ortadan kaldırmak amacıyla yapılan yeraltı ver yerüstü çöp konteynerlerinin vatandaşlar tarafından daha rahat kullanılması amacıyla üzerinde bilgilendirme yazıları bulunmaktadır. Ödemiş’te yaşayan bireyler olarak, çevrenin kirlenmemesi ve yaşam alanlarımızın temiz tutulması amacıyla çöplerin konteynerler içerisine atılması konusunda duyarlı olmalıyız.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası