Ege Postası
Geri

Öğrenciler, seslerini kongre ile siyasetçilere duyurmak istiyor

Almanya’nın başkenti Berlin’de 1994 yılından bu yana eğitim faaliyetlerini sürdüren TÜDESB eğitim kurumları öğrencileri, Öğrenci Kongresi’ni düzenledi. Berlin Eyalet Meclisi’nde gerçekleşen Öğrenci Kongresi’ne 9 eyaletten 20 öğrenci...
Öğrenciler, seslerini kongre ile siyasetçilere duyurmak istiyor
Haberler / Dünya
4 Mayıs 2013 Cumartesi 11:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya’nın başkenti Berlin’de 1994 yılından bu yana eğitim faaliyetlerini sürdüren TÜDESB eğitim kurumları öğrencileri, Öğrenci Kongresi’ni düzenledi.

Berlin Eyalet Meclisi’nde gerçekleşen Öğrenci Kongresi’ne 9 eyaletten 20 öğrenci farklı projeleriyle katıldı. Kongrede öğrenciler , ‘25 Yıl Sonra Okullar Nasıl Olur'’ ve ‘Almanya’da Sosyal Adalet Tatbiki Var Mı'’ başlıklı iki konu altında kendi düşüncelerini ve fikirlerini tartışma imkanı buldu.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Milletvekili ve SPD Grubu Eğitim Politikaları Sözcüsü Swen Schulz, söz konusu girişimin önemine dikkat çekti. Schulz, milletvekili olarak bilim adamları, öğretmenler ve aileler haricinde öğrencilerle de konuşmanın çok önemli olduğuna dikkat çekti. Okulların eğitim vermekten daha fazlasını yapması gerektiğine dikkat çeken Swen Schulz şöyle devam etti: “Tolerans, saygı, dayanışma ve değerleri çok önemli. Bunlar sadece iyi notlar elde etmekle olmaz. İdeal ve düşünceyle ilgili şeyler bunlar. Okulu biraz da bu açıdan düşününce, okul adaletli mi diye kendimize sormalıyız.” dedi.
Okulların öğrencilere güç ve özgüven vermesi gerektiğini kaydeden Schulz, okulun bireyi topluma angaje etmeyi de ihmal etmemesi gerektiğini hatırlattı.

“ÖĞRENCİLERİN SIKINTILARINA GÖRE SİYASET YAPALIM”

SPD Berlin Eyalet Milletvekili ve partinin Eğitim Politikaları Sözcüsü İlkin Özışık ise bu tür kongrelerin siyasetçiler için önem arz ettiğine dikkat çekerek, “Kongreler bize fikir verir. Öğrencilerin sıkıntılarını bilmemiz gerekir ki ona göre siyaset yapabilelim. Gençler çok doğru istikametlerde düşünüyorlar. Projelerinde bizim düşündüklerimizi dile getirdiler” ifadelerini kullandı.

KONGRENİN AMACI FARKLI FİKİRLERE SAYGI DUYMAK

TÜDESB Okulları Genel Müdürü Muzaffer Toy ise Öğrenci Kongresi’nin, bu zamana kadar düzenledikleri matematik yarışması ve sosyal alanlardaki projelerden daha özel olduğuna dikkat çekti. İlk yıl olmasına rağmen kongreye ciddi bir katılım gerçekleştiğini belirten Toy, “Demokrasi anlayışının, toplumda birlikte yaşamanın ve parlamenter sistemin önemine binaen 5’inci ve 10’uncu sınıflar arasındaki öğrencilerin bu değerlerin farkında olmalarını arzuladık” dedi.
Toy, kongrenin diğer bir amacının farklı fikirlerdeki öğrencilere, kendilerini ifade etmelerinin yanında başkalarının fikirlerine de saygı duymayı öğretmek olduğunu belirtti. Muzaffer Toy, sergilenen iki konunun daha sonra Swen Schulz ve SPD Berlin Eyalet Milletvekili İlkin Özışık’ın vesilesiyle partilerin meclis gruplarına ulaştırılacağını kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası