Ege Postası
Geri

Öğrencilerden, Güzelbahçe için kentsel tasarım projesi

Güzelbahçe Belediyesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü ile işbirliği yaptı. Güzelbahçe'nin geleceğiyle ilgili olarak “Özgün ve herkesi içeren Güzelbahçe için kentsel tasarım” projeleri hazırlattı. Akademik anlamda ilk kez yerel halk katılımlı kentsel tasarım çalışmaları, STK temsilcileri ve halkın katıldığı toplantıda tanıtıldı.
Öğrencilerden, Güzelbahçe için kentsel tasarım projesi
Haberler / Yerel Yönetimler
19 Kasım 2013 Salı 10:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Güzelbahçe Belediyesi ile İYTE işbirliği yaparak kentin Yalı, Atatürk ve Yelki Mahallelerinde yapılacak somut projeler için tasarım çalışmaları hazırlandı. İYTE'nin Mimarlık ve Şehir Planlama bölümlerinin son sınıflarında okuyan 80 öğrencinin 16 grup halinde yaptığı çalışmalar, Güzelbahçe Belediye Düğün Salonu'nda Belediye Başkanı Mustafa İnce, meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve halkın katıldığı bir toplantı ile analiz edilerek tanıtıldı.
Öğretim üyeleri Yard. Doç. Dr. Koray Velibeyoğlu, Yard. Doç.Dr. Ela Çil ve Yard. Doç. Dr. Fatma Şenol'un yönetimindeki 80 öğrenci Güzelbahçe'nin üç mahallesinde 14 hafta boyunca çalışma yaptı.
Yapılan tasarım projelerinin birbirinden ilginç ve değerli olduğunu belirten Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Belediye bünyesinde, mimarımız, mühendisimiz ve şehir plancılarım var. Onlar olaylara profesyonelce yaklışıyor, bürokratik bakıyor. Sizlerin çalışmaları amatör olsada ben hırslı ve çok istekli buluyorum. Gerçekçi ve uygulanabilir projeler ortaya çıkarabilirsiniz. Hepinize Güzelbahçe'nin geleceği için yaptığınız bu projeler nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan İnce, uygulanabilir başarılı projelerin ödüllendirileceğini söyledi.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası