Ege Postası
Geri

Okçular Tekkesi'nin basın toplantısı yapıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yarın açılacak olan Okçular Tekkesi'nin basın toplantısı bugün gerçekleştirildi.Modern bir yapıya dönüşen Okçular Vakfı Spor ve Eğitim Tesisi yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından...
Okçular Tekkesi'nin basın toplantısı yapıldı
Haberler / Spor
28 Mayıs 2013 Salı 12:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yarın açılacak olan Okçular Tekkesi'nin basın toplantısı bugün gerçekleştirildi.

Modern bir yapıya dönüşen Okçular Vakfı Spor ve Eğitim Tesisi yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak. Tesisin açılışında 30 ülkeden 16 olimpik okçu, 33 geleneksel okçu ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelecek 66 okçu ile birlikte toplam 115 sporcunun katılacağı “29 Mayıs Fetih Kupası” Okçuluk Turnuvası da düzenlenecek.

Günümüzden yaklaşık 550 yıl önce inşa edilen ve ilk spor kulüplerinden biri olan Okmeydanı’ndaki Okçular Tekkesi, Okçular Vakfı Spor ve Eğitim Tesisi olarak yeniden hayata geçiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla tarihi temelleri üzerine yeniden kazandırılan okçuluk tesisi ile ilgili bilgiler bugün düzenlenen toplantı ile kamuoyu ile paylaşıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul’un kurtuluş günü olan 29 Mayıs 2013 (yarın) tarihinde hizmete açılacak olan Okçular Vakfı Spor ve Eğitim Tesisi 18 bin metrekarelik bir alanda inşa edildi. Yıllar içinde bir futbol sahasına dönüşen Okçular Tekkesi’nin yeniden aslına dönüştürüldüğü Okçular Vakfı Spor ve Eğitim Tesisi’nde uluslararası ölçülerde 480 koltuk tribünlü olimpik yarış sahası, sporcu soyunma ve dinlenme odaları, delegasyon ve hakem ofisleri, fitness salonu, kapalı alan ok atış sahası, ok ve yay imalat atölyesi, idari ofisler, VİP, toplantı ve konferans salonları, şadırvan, hünkar köşkleri, kütüphane, arşiv ve müze bulunuyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi protokolü ile Okmeydanı Spor ve Eğitim Vakfı’na devredilen modern Okçular Vakfı Spor ve Eğitim Tesisi’nde 30 ülkeden 16 olimpik okçu, 33 geleneksel okçu ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelecek 66 okçu ile birlikte toplam 115 sporcunun katılacağı “29 Mayıs Fetih Kupası” Okçuluk Turnuvası da düzenlenecek.

Okçuluk Tekkesi'nin tanıtım toplantısına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan, "Buranın gelecek nesillere aktarılması ve yeniden yükselişe geçmesi ile beraber ata sporumuzun unutulma sürecini de geri çevirmiş olduk. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum ve gelecek nesillere bunu aktarmak için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Kentsel dönüşümle birlikte çevrede düzene girdiği zaman burası İstanbul için daha önemli hale gelecek. Hem spora hem de okçuluk sporunun gelişmesine vesile olacak. Hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

DÜNYANIN SAYILI OKÇULARI İSTANBUL’A GELİYOR

Aralarında dünyanın 30 ülkesi ve Türkiye’den olimpik ve geleneksel okçularının da bulunduğu 115 sporcu da Okçular Tekkesi’nin Okçular Vakfı Spor ve Eğitim Tesisi’ne dönüşmesi dolayısıyla düzenlenecek tören ve “29 Mayıs Fetih Kupası” için İstanbul’a geliyor. Bir bölümünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da izleyeceği okçuluk yarışmaları kadınlar ve erkeklerde bireysel ve takım yarışmalarından oluşacak.

Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Avustralya, Başkurdistan, Belarus, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Hindistan, Hollanda, İsveç, İsviçre, İtalya, İngiltere, İspanya, Japonya, Kazakistan, Kore, Litvanya, Macaristan, Malezya, Moldova, Polonya, Romanya, Slovakya, Tayvan (Çin Cumhuriyeti), Tuva Cumhuriyeti, Türkiye, Ukrayna ve Yunanistan’dan en iyi okçularının buluşacağı yarışmalar sabah ve öğle seansı olmak üzere iki etapta yapılacak. Müsabakalar sonrasında dereceye girenler çeşitli ödüllerin sahibi olacaklar.

Öte yandan basın toplantısının ardından sporcular bir gösteri düzenleyerek okçuluktaki hünerlerini basın mensuplarına gösterdiler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası