Ege Postası
Geri

Ökten: Aydın Belediyesi'nin hangi projesini engelledik'

AK Parti Aydın Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, "Aydın Belediyesi'nin hangi projesini engelledi? İller Bankası'ndan istediği gibi borçlandı. Aydın Belediyesi'nin borcunu da açıklarsa sevinirim. Öncelikle, deprem seçimi beklemez sözü...
Ökten: Aydın Belediyesi'nin hangi projesini engelledik'
Haberler / Genel
28 Haziran 2013 Cuma 16:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti Aydın Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, "Aydın Belediyesi'nin hangi projesini engelledi? İller Bankası'ndan istediği gibi borçlandı. Aydın Belediyesi'nin borcunu da açıklarsa sevinirim. Öncelikle, deprem seçimi beklemez sözü ile, kendi kendisi ile büyük bir çelişkiye düşen Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na şunu sormak istiyoruz; Depremin ne zaman gelebileceğini Yüce Allah'tan başka bilen yoktur. Yarın olursa, Çerçioğlu ne diyece? Gece uykusundan kalkıp, bir gecede işi bitirecek mi'" dedi.


Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun ‘Deprem seçim beklemez’ eleştirilerine "Dört yıldır, deprem riski altına olan mahalleleri yok saydı da, şimdi seçim öncesinde mi, deprem kendisini kovalamaya başlamış'" şeklinde cevap verdi.

AK Parti Aydın Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten parti binasında merkez ilçe yöneticileriyle yaptığı basın toplantısında Özlem Çerçioğlu’nu eleştirdi. Merkez Ilıcabaşı Mahallesindeki kentsel dönüşümle ilgili mahalleliyi galeyana getirmekle suçlayan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na tepki gösterdi. Milleti galeyana getirmenin kendilerinin siyaset anlayışı olmadığını, vatandaşı isyana teşvik etmenin CHP'nin ve Özlem Çerçioğlu'nun işi olduğunu söyleyen Ökten, "Bizim bilmediğimiz ‘Kentsel Dönüşüm Kanunu’ değil. Aydın Belediyesi'nin yapacağı proje. Mahalleli bu konuda bilgi bekliyor. Bu konuyu seçim malzemesi yapan Özlem Çerçioğlu’dur. Aydın Belediyesi'nin hangi projesini engelledi? İller Bankası'ndan istediği gibi borçlandı. Aydın belediyesinin borcunu da açıklarsa sevinirim. Öncelikle, deprem seçimi beklemez sözü ile, kendi kendisi ile büyük bir çelişkiye düşen Çerçioğlu’na şunu sormak istiyoruz. Herkes bilir ki, depremin ne zaman gelebileceğini Yüce Allah'tan başka bilen yoktur. Bu yarında olabilir. Yarın olursa, Çerçioğlu ne diyecek. Gece uykusundan kalkıp, bir gecede işi bitirecek m? Ya da, dört yıldır, deprem riski altında olan mahalleleri yok saydı da, şimdi seçim öncesinde mi, deprem kendisini kovalamaya başlamı? Bu kadar seviyeyi düşüren bir cevap karşısında, bizler hayret ettik. Nasıl kendisi üç ay içinde yıkıp yapacağım derken, deprem üç ayı beklesin mi diyece? Bunu diyemeyeceği gibi, Biz de elbette deprem seçimi beklesin demedik, diyemeyiz." diye konuştu.

Kendilerinin sadece Ilıcabaşı mahallesinde değil, Aydın’ın pek çok bölgesinde depreme dayanıklı olmayan yapı stoku olduğunu bildiklerini ifade eden Ökten, "Oralarda yaşayan vatandaşlarımız ne olaca? Onu soruyoruz. Kemerdeki, Mesudiye dağ dibindeki, Orta mahalledeki, Aydın’ın nerdeyse bütün mahallelerinde depreme karşı dayanıklı olmadığını bildiğimiz binalardaki vatandaşlar için, Çerçioğlu'na göre deprem daha ne kadar beklesi? Onu soruyoruz. Bize boşa geçen dört yılın hesabını kim verecek. Sayın Çerçioğlu, çıkıp da bu soruların cevabını vermezse, ya da, bu soruların cevabını henüz bilmiyoruz üzerinde çalışacağız derse O zaman büyük kandırmaca ortaya çıkmış demektir. Çünkü, bir kentsel dönüşüm projesinin en önemli yanı, bu sorulara cevap veren hazırlıkların ve fizibilite hesaplamaları ile projelerin yapılmış olmasıdır. Bu projeler hazır değilse, bu soruların cevapları hala yok ise, ortada bir şey yok demektir." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası