Ege Postası
Geri

Okullara portatif havuzlar

Buca Belediyesi’nden 5-12 yaş arasındaki çocukların yaz tatillerini iyi ve eğlenceli geçirmelerini sağlayacak proje takdir topladı. İlçede eylül ayına kadar belediyeye ait yarı olimpik yüzme havuzu ve bazı bölgelere kurulan portatif havuzlar ile tenis kortlarında 5 bin çocuk, ücretsiz olarak yüzmeyi ve tenis oynamayı öğreniyor. Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Amacımız çocuklarımıza temel spor eğitimlerini verebilmek” dedi.
Okullara portatif havuzlar
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Temmuz 2014 Perşembe 11:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR – Buca Belediyesi, okul bahçelerine portatif yüzme havuzu kurma çalışmalarına hız verdi. Dört okul bahçesindeki havuzda çocuklar yüzme eğitimi alırken, uygulama hem şaşırttı, hem sevindirdi.



Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ahmet Yesevi Lisesi bahçesi, Kuruçeşme Mahallesi’ndeki Müşerref Mahmut Tınaz İlköğretim Okulu ve Gediz Mahallesi’ndeki Hüseyin Avni Ateşoğlu İlk ve Ortaokulu bahçesine portatif havuz kuruldu. Suyun 24 saat devridaim yaptığı havuzlarda, her akşam havuz sularının ölçümü yapılarak mikrobik tehlikelere karşı havuz kimyasalları atılıyor. Çocukların gönül rahatlığıyla bu havuzlarda temel yüzme eğitimine gönderilebileceği belirtiliyor.

 

Yüzme havuzu ve tenis kortlarındaki kurslar, 3-4 haftalık periyotlarda yapılıyor. Belediye ayrıca gelir düzeyi düşük 4 ayrı bölgede portatif havuzlar kurarak eğitimleri buralarda veriyor. Proje için şimdilik 8 kişilik bir eğitimci kadrosu kuruldu. Ders saat sürelerine eğitmenlerin karar vereceği belirtildi. Belediye, 15 Eylül’e kadar 5 bin çocuğa yüzme ve tenis eğitimi vermeyi hedeflerken, kışın da minik öğrenciler için ayrı bir program hazırlayacaklarını belirten Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Amacınız çocuklarımıza temel spor eğitimi verebilmek. İlçemiz zaten spor alt yapısı açısından zengin ve verimli bir yer. Bu proje ile yaz tatillerini evlerinde geçirmek zorunda kalan çocuklarımızı yüzme ve tenis sporuna yönlendirmek istiyoruz. Çocuklarımızı çok seviyoruz ve onların mutlu olmasını istiyoruz” diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası