Ege Postası
Geri

Olaylı seçimde üyeler mağdur edildi: Düğünden geldim sandığı devirdiler

İzmir’deki sandık mesaisinin en sıkıntılı ilçelerinden olan Karabağlar‘da, bu kez de kavga çıktı. Kavga nedeniyle seçim iptal edilirken CHP üyeleri mağdur edildiklerini söyledi. Kızının düğünü için Malatya’da olan Salih Demir Gıran, oy kullanmak için Malatya’dan İzmir’e iki aktarma yapıp geldi. Seçim sırasında çıkan kavgada da darp edilen Salih Demir Gıran “Hani adalet vardı, hani düğünde cenazede birlikteydik. Düğünden, oy kullanmaya geldim sandığı devirdiler. Bir de darp edildim” dedi.
Olaylı seçimde üyeler mağdur edildi: Düğünden geldim sandığı devirdiler
Haberler / Yerel Politika
15 Temmuz 2023 Cumartesi 19:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- Mahalle delege seçimlerinin başladığı günden itibaren, İzmir’deki sandık mesaisinin en sıkıntılı ilçelerinden olan ve daha önce seçim iptalleriyle ve 'merdiven altı' seçimle gündeme Karabağlar'da bugün kavga çıktı.

Kavga nedeniyle seçim iptal edilirken oy kullanmaya gelen CHP üyeleri mağdur edildi. Mağdur olan bir diğer CHP üyesi ise Salih Demir Gıran oldu.

Salih, kızının 14 Temmuz’da gerçekleşecek düğünü için Malatya’ya gitmişti. Delege seçimlerine yetişmek için Malatya’dan taksi tutup Vatan Mahallesindeki seçim yerine geldi. Çıkan kavgada darp edildiğini de belirten Salih, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslendi.

SÖZÜPEK’DEN LİSTE BİRLEŞTİRME TEKLİFİ

Demirgıran, Mahallesi muhtarı Temel Doğru’ ile seçimden önce Karabağlar İlçe Başkanı Bülent Sözüpek’in yanına gittiklerini belirterek,“ Ben başkana kızımın düğünü olduğunu söyledim ve davetiyemi verdim. Başkan da bana 15 Temmuz’da delege seçimlerin olacağını söyledi. Ben de düğünlerde, cenazelerde hep birlikte değil miyiz başkanım dedim. Bunun üzerine Başkan bize dedi ki ‘listeyi birleştirirseniz tarihi geri atabiliriz. Gel ben senin adını listeye yazayım dedi’ ben de listeyi neden birleştirelim dedim” şeklinde konuştu.

Öte yandan Sözüpek'in Demir Gıran'a 'Sen seçimde bizi destekle senin oğlunu büyükşehirde işe alalım' dediğini de söyleyen Demirgıran, kendisinin Sözüpek'e, "Benim oğlum beden eğitimi öğretmeni zaten memur ben büyükşehiri ne yapayım diye cevap verdim" dedi. 

“SEÇİM SANDIĞINI DEVİRDİLER”

Seçime ailesiyle birlikte Malatya’dan gelen Demir Gıran, seçim sabahı ve yaşananları anlattı. Demir Gıran, “Neyse biz de düğünümüze gittik, düğünümüzü yaptık. Bizim ailede benimle 6 parti üyesi var. 15 Ağustos sabahı 05.40’a bilet aldım. Daha sonra biletimin uçak firması tarafından ertelendiğini öğrenince ben de bir tane sabah 06,20’ye aktarmalı bilet buldum. Eşim de dedi ki “Bunlar bizim çocuğumuzun düğünü zehretti, biz gidelim dedi” ben İstanbul aktarmalı uçak ile geldim ailem de Malatya’dan araba tutarak geldi. Beni de delege olarak mavi listeye yazmışlar. Ben delege olduğumu kavgadan sonra öğrendim. İlk önce mahalleye ben geldim, oyumu kullanmak için sıraya girdim. Görevli de dedi ki “Sen iki kere oy kullandın” ben de sandık görevlisine daha yeni oy kullanmaya geldiğimi, ailemin de yolda olduğunu söyledim. Ondan sonra sandık görevlisi bana terbiyesiz kelimeler konuştu. Ben de yaşından başından utan dedim. Bir arkadaş da sen sırana gir dedi, ben sırama girdim. O arada Ömer Can’la bir tane genç çocuk kendi kendilerine kavga çıkardı. Bunar da arkadaş. Bunlar sandığa vurdu devirdiler kavga çıktı” diye anlattı.

"DARP EDİLDİM"

Kavga sırasında da darp edildiğini belirten Demir Gıran, “Hani adalet vardı, hani düğünde cenazede birlikteydik. Düğünden, oy kullanmaya geldim sandığı devirdiler. Bir de darp edildim. Anlım şişti, ayağımın üzerine buz koydum. Hani nerde adalet, benim düğün günüme seçim koyuyorsunuz. Benim eşim de Bünyamin ve Temel’e dedi ki ‘Siz erkek değilsiniz, ben erkeğim. Geldim bak oyumu kullanıyorum Siz benim düğünümde erkeklik yaptınız. Hani demokrasi vardı, hani insan hakları vardı”

“SÖZİPEK İNSANLARI BİRBİRİNE DÜŞÜRÜYOR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenen Demir Gıran,” Bülent Sözipek işini yapmıyor. İnsanları, mahalleleri birbirine düşüyor. İlçe başkanı seçimleri karıştırıyor” şeklinde konuştu.  

 

 

Karabağlar’da kavga çıktı, seçim iptal edildi
 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası