Ege Postası
Geri

Rıfat Nalbantoğlu TR35’te gündemi değerlendirdi: Kritik Kurultay açıklaması:

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı birinci tur seçimleri ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2 tur seçimlerinin ardından CHP içinde en çok konuşulan ve tartışılan konulardan bir tanesi de ‘değişim’ ve bununla birlikte gelecek olan kurultay süreci oldu. Kurultay tarihine ilişkin TR35 ekranlarından açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu ‘’ Ben kasım, ekim ayında yapılacak büyük bir kurultayın önümüzdeki mesellerin çözüm olacağını düşünmüyorum. Yerel seçimlerden sonra büyük kurultayımızın yapılması gerektiğini düşünüyorum’’ dedi
Rıfat Nalbantoğlu TR35’te gündemi değerlendirdi: Kritik Kurultay açıklaması:
Haberler / Yerel Politika
14 Temmuz 2023 Cuma 15:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGPOSTASI- CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu TR35 ekranlarında Birol Soylu ile 10. Köy programına konuk oldu. Nalbantoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Nalbantoğlu, CHP’deki değişim tartışmaları delege seçimleri, genel seçimler ve gündemki daha birçok konuya dair önemli açıklamalarda bulundu.

Nalbantoğlu, değişim tartışmalarına yönelik, "Evet bir seçimden beklediğiniz gibi, olumlu sonuçlar alamadıysanız evet o zaman oturup her şeyi ile tartışılmalı, konuşulmalı. Bu konuştuğunuz zaman da birçok mekanizmanın buna kişiler de dahil değişim kanaatini alırsanız tabii ki değişmeli. Eğer konu, yaptığınız araştırma, analiz genel başkana dayanmışsa tabii değişmeli, MYK‘ya dayanmışsa tabii ki değişmeli’’ dedi.

‘’DEVLETİ BABALARININ ÇİFTLİĞİ SANIYORLAR’’

Genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin, tüm enerjisini ortaya koyduğunu belirten Nalbantoğlu, ‘’Seçimin koşulları vesilesiyle sonuçtan çıkmadık. Dünya’da eşi çok az görülen bir şekilde bir siyasi parti ile yarışmaktansa bir devlet ve tüm kurumları ile yarışmak zorunda kaldık. Adalet ve Kalkınma Partisi hem Tayyip Erdoğan’ın tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesi hem de parlamentoda yeterli sonucu alamsıyla devletin bütün olanaklarını çok ölçüsüz bir şekilde seferber ederek bu seçim kampanyasını yürüttü. Buna rağmen daha iyi sonuçlar alınabilirdi miydi, alınabilirdi ama bizim ülkemizin maalesef gerçekliklerinden bir tanesi de bu. Sonuçta CHP bu ülkeyi yönetmek, içinde bulunduğu bataktan çıkarma iddialarını sürdürmeye devam edecek. Bu dünyanın sonu değil. Vatandaşlar bize muhalefet etme görevi verdiler biz de vatandaşın bize verdiği bu görevi, tüm kurumlarıyla hakkıyla yerine getirmek için tüm çabayı yerine getiririz. Âmâ Adalet ve Kalkınma Partisi, ne kural taranıyorlar, ne kaide tanıyorlar. Erken seçimler öncesi durum da öyleydi. Herhangi bir kaideye bağlı olmamdan devleti babalarının malı olduğunu zannediyorlar. Vatandaş onlara devleti yönetme yetkisi verdi. Ama biz CHP olarak bu iddiamızı bu duruşumuzu asla değiştirmeyeceğiz. Mutallaka yapılan yanlışları kamuoyuna anlatamaya çalışacağız. Benim parlamento sürecim çok kısa daha ama bu kadar kısa bir sürede benim deneyimim şu, Arkadaşlar dinleme eğiliminde değil. Dinlemeyi bilmeliler. Her şeyi bildiklerini, en doğrusunu bildiklerini düşünüp öyle davranıyorlar. Buy hukuksuzluk böyle devam ettiği sürece ülkede yaratacak tahribat çok açık. Bizim ülkemizin ihtiyacı olan bu açılan yaraların çözülmesiyken daha da derinleştirme çabası içindeler. CHP’nin ödevi daha da zorlaşıyor. Var olan prolblemşelkirn önüne daha da birçok şey konuşuyor. Ama Cumhuriyet Halk Partisi, bu yaşadığımız problemlerin üstesinden gelecek kabiliyette olduğunu düşünüyorum’’ ifadelerini kullandı.

‘’YETERLİ SONUÇ SAYIN GENEL BAŞKANIMIZIN CUMHURBAŞKANI OLMASIYDI’

Genel seçimlerin İzmir ayağından bahseden Nalbantoğlu, ‘’Genel başkanımızın, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldığı oylarının, bir önceki Cumhuriyet Halk Partisi’nin aldığı oylarla kıyasladığı birkaç ilden bir tanesi İzmir. İttifakla birlikte. Bu artış olumludur, yeterlidir, hayır. Yeterli sonuç sayın Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanı olmasıydı. Bunun dışındaki her sonuç, yeterli sonuç değildir. Tabii ki, ittifak dışında CHP’ye bakış açıları ayrı ayrı konuşulabilecek konular ama bu ittifak partililerinin bu yapıya ne kadar katkı sağladıkları ciddi bir tartışma konusu ama bunun tartışmaya faydası yok. Durum. Bu çünkü önümüzde bir yerel seçim var. Yine Türkiye’nin muhalefet güçlerinin yeniden güçlenerek çıkması lazım’’ dedi.Örnekköy konusuna ilişkin açıklamalarda bulunan Nalbantoğlu, ‘’Ortada bir yanlışlık usulsüzlük varsa tabii ki düzeltilmeli bu konuda bir mekanizma kurulmuş demişler ki Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bunu incelesin. İnceledi. İddia edildiği ve toz kaldırıldığı kadar büyük bir problem olmadığı, at5akadaşilar iş yapmak için kararlama kampanyası yatı’’ ifadelerini kullandı.

‘’YAPTIĞINIZ ANALİZ GENEL BAŞKANA DAYANMIŞSA TABİİ Kİ DEĞİŞMELİ’’

Değişim artışlarına ilişkin ifadelerde bulunan Nalbantoğlu, İşin teorik bölümü geldiğinde herkesin doğru yerde durduğunu, en doğruyu tarif ettiğini tarif ediyor ama kimi tartışmalarda iş bir insan değişikliği, yönetici değişikliğine indirgeniyor maalesef. Evet bir seçimden beklediğiniz gibi, olumlu sonuçlar alamadıysanız evet o zaman oturup her şeyi ile tartışılmalı, konuşulmalı. Bu konuştuğunuz zaman da birçok mekanizmanın buna kişiler de dahil değişim kanaatini alırsanız tabii ki değişmeli. Eğer konu, yaptığınız araştırma, analiz genel başkana dayanışmışsa tabii değişmeli, MYK ‘ya dayanışmışsa tabii ki değişmeli. Ama bu analizleri yapmadan, seçimden sonra ‘sen kalk abi ben oturayım’ tarzında mevzuyu böyle tartışırsan, ‘sen gel ben oturayım’ dediğin adam da ‘kalmıyorum kardeşim’ deme hakkına sahip. Ama konuyu bütün yönleriyle ortaya koyabilme kabiliyetine sahipsen, biri kalkacaksa niye kalkması gerektiğini, kamuoyuna da bütün yönleriyle paylaştıktan sonra anlatabilirsin. Mesela, bu konuda Soyer’in bir deklarasyonu oldu. Ben o deklarasyonun her noktasının altına izamı atarım. O deklarasyonda üyeleşme sürecinden, parti içi her sorununa kadar sayın Soyer, görüşünü kamuoyuna paylaştı. Bu düzeyde ortaya konulabilirse, bunlar harmanlanabilir, tartışma masası büyütülebilir. Partimizin önümüzdeki günlerde ders çıkartabileceği sonuç çıkarılabilir. Mahalle delege seçimlerimiz yapılıyor. Ağustos’un ilk haftası ilçe başkanları kongresi, sonra il başkanları kongresi daha sonra büyük kurultay yapılacak. İşte değişim bu’’ diye konuştu.

‘’KURULTAYIN YEREL SEÇİMLERDEN SONRA YAPILMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM’’

Parti içi mücadelenin her zaman heyecanlandırdığını, enerji verdiğini belirten Nalbantoğlu, ‘’Bu heyecanı, bu çabayı inşallah önümüzdeki yerel seçimlerde göstereceğiz’’ dedi.

Kurultay yerel seçimlerden sonraya kalmalı mı sorusuna yanıt veren Nalbantoğlu, ‘’ Kurultayın ne zaman yapılacağı takvim il ilçe kongrelerine ait bir takvim, sonra kurultayın ne zaman yapılması gerektiğini Parti Meclis Üyeleri karar verir. Ben parti meclis üyesiyim. Ben kasım, ekim ayında yapılacak büyük bir kurultayın önümüzdeki mesellerin çözüm olacağını düşünmüyorum. Yerel seçimlerden sonra büyük kurultayımızın yapılması gerektiğini düşünüyorum’’ diye konuştu.

‘’DELEGE SEÇİMLERİNDE KAMU KAYNAKLARININ KULLANILMASI BENİM ONAYLACAYACAĞIM BİR ÇALIŞMA OLMAZ’’

Belediye başkanlarının, kamu kaynaklarını kullanarak mahalle delege seçimlerine karışma tartışmalarının ardından İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın, ‘Genel merkez koridorlarında ellerini nasıl tutuysam öyle de dışarı atmasını bilirim’’ söylemlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Nalbantoğlu, ‘’Değerli arkadaşımın orada neyi kast ettiğini tam bilemiyorum. CHP adına belediye başkanı olmuş arkadaşlarımızın, öncelikle birinci işlevi o bölgedeki temel sorunların çözümüdür. Ama her CHP’li kendi ilçelerinde gerçekleşecek ilçe seçimleri ve il yönetimi gibi konularında fikri olacak. Bu fikri en doğru bir şekilde ifade etmek en doğal hakları ama bunu CHP’li olmak vasıtalısıyla yakaladığı ve kamu gücünü kullanırsa bu benim doğru değerlendireceğim bir şey olmaz. Dolaysıyla her Parti üyemizin kendi ilinde, ilçesinde süreçlere hangi aşamada katılma hakkı varsa belediye başkanlarımızın da hakkı vardır. Ama bunu bir güç olarak kullanırsa benim onaylayacağım bir çalışma olmaz’’ dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası