Ege Postası
Geri

İBB ve Meclis üyesi Bilen, CHP'den istifa etti

Geçtiğimiz aylarda Karaburun Belediyesi meclis toplantısında CHP'li meclis üyesi Dr. Alpaslan Bilen, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ı istifaya çağırmıştı. Bu gelişmenin ardından Bilen hakkında disiplin soruşturması açıldı. Karaburun ve İBB Meclis üyesi Bilen, CHP'den istifa etti ve yoluna bağımsız olarak devam etme kararı aldı.
İBB ve Meclis üyesi  Bilen, CHP'den istifa etti
Haberler / Yerel Politika
13 Temmuz 2023 Perşembe 11:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Karaburun Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi ve aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerini yürüten Dr. Alpaslan Bilen, partisinden istifa etti. Geçtiğimiz ay istifa çağrısında bulunduğu Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ile kavgalı olan Bilen, CHP İl yönetimince ihraç talebi ile disipline sevk edilmişti. Bilen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bir Kuva-yi Milliye'ci asla boyun eğmez, diz çökmez" diyerek duyururken, Karaburun Belediyesi'nde imar planlarında usülsüzlük olduğunu açıklamıştı.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'na da aksaklıkları içeren bir dosya verdiğini anlatan Bilen, teşekkür beklerken partiden ihracının gündeme geldiğini belirtti. Bilen, "Yazıklar olsun! Bir Kuva-yi Milliye'ci asla boyun eğmez, diz çökmez" diyerek tepkisini dile getirirken, CHP'den istifa ettiğini ve bundan sonra bağımsız olarak meclis üyeliği görevini yürüteceğini söyledi.

İŞTE O AÇIKLAMA:

NEDEN, DÖRT SENEDEN BERİ KARABURUN(İZMİR) BELEDİYESİNDE İŞLENMEKTE OLAN UYGUNSUZLUKLARA ELİMDEN GELDİĞİ KADAR ENGEL OLMAYA ÇALIŞTIM.

Atatürk ilkelerine,altıok umdelerine, Anayasanın değiştirilemez 2.ci maddesine, TC'nin yürürlükteki imar kanunlarına (ÖÇK) ters işler yapılmaktadır.Yapılması asıl olan görevler meclis kararları alınmasına rağmen asla yapılmamaktadır.

Çaresiz kalınca bir Belediye Meclis Üyesi olarak yapılmayan yararlı işleri, yapılan anlaşılması zor harcamaları ve yanlış tasarrufları halkımla paylaştım.

Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ve her nedense onun emir ve komutasından çıkamayan CHP'li meclis üyelerinin tamamı,hakkımda, bu açıklamamdan dolayı ortak bir yalan zabıtla beni partime şikayet ettiler.

CHP İzmir İl Başkanının eline aksaklıkları içeren bir dosya verdim.Taktir ve teşekkür beklerken il yönetimi "Partiden ihraç" edilmem isteği ile beni CHP İl Disiplin kuruluna verdi. Yazıklar olsun!

Bir "Kuva-yi Milliye'ci asla Boyun eğmez, diz çökmez" !

Belediye Meclis Üyeliği Görevime bağımsız olarak devam ediyorum.

CHP'DEN İSTİFA EDİYORUM, ETTİM !

DR.Alpaslan Bilen.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası