Ege Postası
Geri

İnciraltı planları için konuşan Karabulut: Düğünün yakındır İzmirim!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut, Ankara'da İnciraltı planlarıyla ilgili çok önemli bir temasta bulundu. AK Partili vekil Kaya ve Dernek Başkanı Kararbulut, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Hacı Abdullah Uçan’ı ziyaret etti. Karabulut, "Yaptığımız görüşmede 5 milyon metrekare olan devasa bir alanda, 2 bin 500’e yakın aileleriyle birlikte 10 bin kişiyi bulan hak sahiplerinin İnciraltı planlanmasına sadece 70 itirazın yapıldığını öğrendik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı planın aslında tüm İzmir tarafından beğenildiğinin hakkaniyetle gerçekleştirildiğinin ve tüm İzmir’in hassasiyetinin gözetildiğinin net olarak ispatıdır” dedi. Karabulut, İzmir’in çok yakın zamanda nitelikli yatırımcıya kavuşacağı yepyeni yeşil alanlarına ulaşacağı ve hak ettiği değeri bulacağına inanıyoruz. İzmir artık İnciraltı’nı kazanıyor. Düğünün yakındır İzmirim!” diye konuştu.
İnciraltı planları için konuşan Karabulut: Düğünün yakındır İzmirim!
Haberler / Yerel Politika
12 Temmuz 2023 Çarşamba 16:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Hacı Abdullah Uçan’ı ziyaret etti. Ziyaret açıklamalarda bulunan İNGEDER Başkanı Karabulut, İnciraltı planlarına ilişkin son gelişmeleri aktardı. 

SADECE 70 İTİRAZ YAPILMIŞ

Karabulut, “İzmir’in hassasiyetlerini gözeterek biz İzmirli toprak sahiplerini de mağdur etmeyerek çıkarılan plan için kendilerine teşekkür ederek çiçeğimizi takdim ettik. Askıdan inen İnciraltı planları konusunda değerlendirme toplantısı yaparak bundan sonra yapılacak yol haritası üzerinde bir görüşme gerçekleştirdik. Yaptığımız görüşmede 5 milyon metrekare olan devasa bir alanda, 2 bin 500’e yakın aileleriyle birlikte 10 bin kişiyi bulan hak sahiplerinin İnciraltı planlanmasına sadece 70 itirazın yapıldığını öğrendik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı planın aslında tüm İzmir tarafından beğenildiğinin hakkaniyetle gerçekleştirildiğinin ve tüm İzmir’in hassasiyetinin gözetildiğinin net olarak ispatıdır” dedi.

‘TOPRAĞIMIZIN MÜLKİYETİNİN BİZE AİT OLMADIĞINI…’

İnciraltı planları onaylanmadan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat ve Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü’nden bir ekibin İNGEDER’i ziyaret ederek toprak sahipleriyle bir araya geleceğini açıklayan Karabulut, “Mevcut plan üzerindeki görüşleri alıp ve yapılacak 18 uygulamadaki görüş ve önerileri dinleyecekler. Şu sitemi burada da yapmak istiyorum Ankara’dan gelip bizi bu kaçıncı dinle işleri görüşmeleri düşünün biz bunu İzmir’de öneri plan hazırlayanlardan Belediyelerimizden görmemek 150 yıla varan ata toprağımızı bile mülkiyetimizin bize ait olmadığını İzmir ait olduklarını söylemelerini bile maalesef bu dönemde işittik.  Yüzde 99’u şahıs mülkiyet olan İnciraltı için sermayeden yana değil vatandaştan ve İzmir’den yana kamudan yana tavırlarını devam ettirerek sürece tamamlama gayreti içinde olduklarını bir kere daha bizzat şahit olduk.  İnşallah İzmir’in makus talihsizliği olan İnciraltı’nın 50 yıllık planlama sorununa devletimizin hükümetimizin süreci dört elle tutarak devam ettirme gayretinde olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

‘DÜĞÜNÜN YAKINDIR İZMİRİM!’

Son olarak, plan hazırlanırken destek verenlere teşekkür eden Karabulut, “Buradan da bir kez daha biz İzmirli toprak sahiplerine sermayeye yem etmeden İzmir’in tüm hassasiyetlerini gözeterek bugüne kadar katkı koyup sesimizi duyan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Çevre ve şehircilik bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’ye, tabiat varlıkları koruma genel müdürü Hacı Abdullah Uçan’a ve Ak Parti İzmir milletvekilimiz Mahmut Atilla Kaya’ ya çok teşekkür ediyoruz. İzmir’in çok yakın zamanda nitelikli yatırımcıya kavuşacağı yepyeni yeşil alanlarına ulaşacağı ve hak ettiği değeri bulacağına inanıyoruz. İzmir artık İnciraltı’nı kazanıyor. Düğünün yakındır İzmirim!” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası