Ege Postası
Geri

Ölen yunusun iskeleti müzede sergilenecek

İzmir'in Çeşme İlçesi'ne bağlı Ildırı Beldesi sahilinde ölü olarak karaya vuran yunus, Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Müzesi’nde iskeletinin sergilenmesi için organik kısımları çürümek üzere toprağa gömüldü.
Ölen yunusun iskeleti müzede sergilenecek
Haberler / İzmir
8 Aralık 2012 Cumartesi 13:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR- Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Müzesi yetkililerinden alınan bilgiye göre toprak altında en az iki yıl kalacak olan yunus, organik kısımlarının çürümesi tamamlandıktan sonra çıkarılıp iskelete doğal şekli verilerek Tabiat Tarihi Müzesi’nde sergilenecek. Afalina türünden olduğu belirtilen yunusun boyunun 2.35 metre, ağırlığının da 250 kilogram olduğu belirtildi. Afalinaların 3.8 metre boya ve 650 kilogram ağırlığa kadar çıkabileceğinin altını çizen yetkililer, Tabiat Tarihi Müzesi’ne kazandırılacak olan iskeletin de bir hayli büyük olacağını dile getirdi.
Tabiat Tarihi Müzesi yetkilileri müzede bulunan deniz memelilerinden olan ispermeçet balinası iskeletinin yanına bu yunus iskeletini de yerleştirileceğini belirtti.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası