Ege Postası
Geri

Ölüm suyuna transit yolculuk

İzmir'e Suriyeli göçmen akınının ardı arkası kesilmezken; son günlerde gelenlerin büyük bölümü otellerde bir gün bile konaklamadan aynı gün içinde, Ege Denizi'nden Yunan adalarına geçmeyi planladıkları uygun kaçış noktaları olarak belirledikleri sahillere gidiyor.
Ölüm suyuna transit yolculuk
Haberler / İzmir
25 Aralık 2015 Cuma 12:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Basmane semtine, ellerindeki eşyalar ve sırt çantaları ile gelen, aralarında bebeklerin, çocukların da bulunduğu Suriyeli gruplar, Yunan adalarına yasadışı geçiş için kendilerine gelecek hareket haberini bekliyor. Mülteciler yola çıkınca, semtteki yoğunluk bir anda azalıyor. Mültecinin her gün umut yolculuğuna çıktığı Ege Denizi'nden ise sürekli ölüm haberleri geliyor. 



Basmane semtinde yaşayan vatandaşlar, her gün kaçış hazırlığında olan, kucaklarında bebekleri bulunun annelerle, çocuklar ve yetişkin erkek mültecilerle karşılaştıklarını belirterek, "Yaşanan acılar ortada. Artık ölüm yolculuğuna çıkanların yüzüne bakamaz, dayanamaz olduk. Her şey planlanmış bir tur programı gibi. Geldiklerinden itibaren birkaç saat içinde gelen bir haberle harekete geçiyorlar" diyerek yaşananları anlattı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası