Ege Postası
Geri

Olurlular Akdağ Kültür Festivali ile coştu

Erzurum'un Olur ilçesinde bu yıl 9'su düzenlenen ve üç gün süren Akdağ Kültür Festivali renkli ve coşkulu görüntülere sahne oldu.        9.Akdağ Kültür Festivali, ülke genelindeki ve yurt dışında...
Olurlular Akdağ Kültür Festivali ile coştu
Haberler / Genel
8 Temmuz 2013 Pazartesi 15:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erzurum'un Olur ilçesinde bu yıl 9'su düzenlenen ve üç gün süren Akdağ Kültür Festivali renkli ve coşkulu görüntülere sahne oldu.

        9.Akdağ Kültür Festivali, ülke genelindeki ve yurt dışında yaşayan Olurluları bir araya getirdi. İlçe merkezine 11 kilometre uzaklıktaki Akdağ Yaylası binlerce insana ev sahipliği yaptı. Cuma günü Belediye Başkanı Rüstem Polat'ın ilçe Merkezi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla festival başladı. Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen el sanatları sergisinin ardından Kaymakam Ömer Çimşit, Belediye Başkanı Rüstem Polat ve protokol davul zurna eşliğinde vatandaşlarla birlikte halay çekti.

Aynı gün akşam da vatandaşlara akşam yemeği verildi. Cumartesi günü para ödüllü en güzel buzağı, bal, pekmez, çeçil peynir, pekmez yarışmaları düzenlendi. Yarışmalarda Harman köyünden Tahsin Gürbüz'ün beslediği buzağı birinciliği kazandı. Çeçil peynirde Uzun Harman köyünden Yusuf Özer, balda ilçe merkezinden Atalar Çiftçi ile pekmez yarışında İlayda Sevinç birinci oldu. Birincilere Belediye Başkanı Rüstem Polat ile Kaymakam Ömer Çimşit ödüllerin verdi. Festivalin son günü ise karakucak güreşleri ve meydan ağasının seçilmesiyle son buldu. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 100 kadar pehlivanın kıyasıya ter döktüğü meydanda deste büyük boyda İbrahim Bölükbaşı başpehlivanlığı kazandı. Meydan ağalığını ise iş adamları Ercan Alataş kazandı ile Mehmet Topoğlu kazandı.

        "BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ PEKİŞİYOR"
        
        Olur Belediye Başkanı Rüstem Polat, Akdağ Kültür Festivali'ni katılımın her geçen yıl artış gösterdiğini söyledi. Polat, Festivale katılmak üzere yurt içi ve yurt dışındaki Olurluların memleketlerine geldiğini ifade etti. Akdağ Yaylası'nın birlik ve beraberlik adına önemli bir kültürel etkinliğe imza attığını dile getiren Polat, "Festival amacına ulaşıyor. Çünkü her yıl binlerce hemşehrimiz festivale katılmak üzere Olur'a gelerek sıla özlemini gideriyor. Hem de milli birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile oluyor. İlçemize yapılan yatırımlar kadar tanıtımı da önemli." diye konuştu.

Akdağ Kültür Festivali'nin son günü etkinliklerine Vali Ahmet Altıparmak, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı ile yaklaşık 15 bin vatandaş katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası