Ege Postası
Geri

Operasyonlar genişleyerek sürüyor: İşte son durum

Operasyonların sürdüğü Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ile Mardin'in Nusaybin ilçelerinde teröristlerle güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. Bölgede hayatı durma noktasına getiren çatışmalar ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle vatandaşlar zor günler geçirirken, Nusaybin'de yasağın kapsamı genişledi, Van ve Hakkari'de ise yaşananları protesto eden esnaf kepenk açmadı.
Operasyonlar genişleyerek sürüyor: İşte son durum
Haberler / Güncel
21 Aralık 2015 Pazartesi 12:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki 6 mahalle ve 1 caddede, 2 Aralık’ta uygulanan ve 10 Aralık’ta 17 saat ara verildikten sonra 11 Aralık günü saat 16.00’dan itibaren yeniden başlayan sokağa çıkma yasağı sürüyor. Teröristlerle güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürerken, operasyonlarda ölü ele geçen terörist sayısının dün itibariyle 19 olduğu açıklandı. 

Operasyonlar sırasında Amfibi Zırhlı Muharebe İstihkam İş Makinesi (AZMİM) ile barikatların kaldırıldığı belirtilen açıklamada, PKK terör örgütü tarafından karargah olarak kullanılan ve ardından yakılan Mardinkapı İlkokulu'nun güvenlik güçlerince kontrol altına alındığı ifade edildi.

ŞIRNAK'TA OPERASYONLAR SÜRÜYOR
Öte yandan güvenlik güçlerinin Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde teröristlere yönelik yürüttüğü operasyonların 7. gününde, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 87 olarak açıklandı. Kentin, Cudi, Sur, Nur ve Yafes mahalleleri şiddetli çatışmalara sahne oluyor. Birçok ev kullanılamaz hale gelirken, yaşanan çatışmalardan şu ana kadar iki asker şehit oldu, beş vatandaş da hayatını kaybetti.

Polis Özel Harekatı ve Jandarma Özel Harekat'ın yanı sıra korucuları da dahil yaklaşık 10 bin güvenlik gücünün katıldığı operasyona, 2 tuğgeneral komuta ediyor. Genelkrumay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da Şırnak’a gelip operasyonları yerinde takip etti. Çatışmaların devam ettiği Nur mahallesinde ise elektrikler kesik olduğu için ısınma ve su problemleri baş gösteriyor.

NUSAYBİN'DE YASAK GENİŞLEDİ
Mardin'in Nusaybin ilçesinde de 4 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağının ilçe geneline uygulanması kararı alındı. Nusaybin Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, ilçede artan terör olayları nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan huzur ve asayiş ortamının tekrar tesis edilebilmesi için Abdulkadirpaşa Mahallesi, Fırat Mahallesi, Dicle Mahallesi ve Yenişehir Mahallesi'nde sokağa çıkma yasağı uygulandığı hatırlatıldı.

21 Aralık 2015 Pazartesi günü 10.00 itibarıyla Yenituran, Yeşilkent, Mor Yakup, Zeynelabidin, Kışla, 8 Mart, Gırnavas, Devrim, Selahaddin Eyyubi, İpekyolu ve Barış mahallelerinde de sivil vatandaşların zarar görmemesi için ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği ifade edilen açıklamada, söz konusu yasağa vatandaşların uymasının, can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz ettiği kaydedildi.

 VAN VE HAKKARİ'DE KEPENKLER KAPALI
Bu arada, Van ve Hakkari'de sokağa çıkma yasaklarını protesto eden esnaflar kepenk kapattı. Hakkari'de ve Çukurca İlçesi'nde nöbetçi fırın ve eczanelerin dışında açık yer olmazken, Van'da eyleme kısmen uyuldu. Polis, Hakkari'de geniş güvenlik önlemi aldı. Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde de HDP'liler bazı bölgelerde kepenk kapatan esnafı uyararak kepenklerini açmasını istedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası