Ege Postası
Geri

Orman Bölge Müdürlüğü'nden Temmuz, Ağustos alarmı

Alo 177'yi unutmayın! İZMİR ve Manisa illerini kapsayan 1 milyon hektarlık orman alanından sorumlu İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yangın sezonu öncesi tüm hazırlıklarını tamamladı.
Orman Bölge Müdürlüğü'nden Temmuz, Ağustos alarmı
Haberler / İzmir
27 Haziran 2015 Cumartesi 12:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Serin geçen Haziran'a rağmen, Meteoroloji'nin Temmuz ve Ağustos aylarının çok sıcak geçeceği uyarılarının ardından orman yangılarına yönelik hazırlıklara hız verildi. İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal düzenli olarak Yangın Komuta Helikopteri ile gerek havadan, gerek arazi araçları ile karadan orman alanlarını ve bu alanlara konuşlanmış yangın ekiplerini ve gözetleme kulelerini dolaşıp denetlemelerde bulundu. İzmir'in Kemalpaşa İlçesi sınırlarında yer alan Kemalpaşa ve Karabel Orman İşletme Şeflikleri ile Karabel Orman Yangını Ekibi'ni ve 1500 metre yükseklikte yer alan Nif Dağı Yangın Gözetleme Kulesi'ni ziyaret eden Aybal, İzmir ve Manisalı vatandaşların içlerinin rahat olmasını istedi. 14 adedi kameralı olmak üzere 66 adet yangın gözetleme kulesi, 4 helikopter, bir uçak, 82 adet arozöz, 15 adet dozer, 33 adet su tankeri, 43 adet ilk müdahale aracı ve 1.500 personel ile 7 gün 24 saat ormanların takip edildiğini ve korunduğunu anlatan Şahin Aybal, şiddetli bir rüzgar ile doğal afet haline dönüşebilen yangını asla hafife almadıklarını anlattı. 

Şahin Aybal, 1 Ocak 2015 - 28 Haziran 2015 tarihleri arasında Bölge Müdürlükleri görev alanında toplam 186 adet yangına müdahale ettiklerini bunların 127 adedinin kırsal alanda , 59 adedinin orman alnında çıktığını toplam 24 hektar orman alanının zarar gördüğünü belirtti. Özellikle önümüzdeki temmuz ve ağustos aylarının oldukça sıcak geçeceğine değinen Bölge Müdürü Aybal vatandaşlardan orman yangınlarına karşı göstermiş oldukları duyarlılıklarının devam etmesini, gördükleri en küçük dumanı ücretsiz Alo 177 yangın ihbar hattına bildirmelerini istedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası