Ege Postası
Geri

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde halk havaalanını işgal etti

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde isyancılardan kaçan yaklaşık 6 bin kişi, başkent Bangui’nin M’poko Havaalanı’nı işgal etti. Ara ara güvenlik güçleri ile çatışan halkın, protesto için son 18 saattir M’poko’nın pistinde uçuşları...
Orta Afrika Cumhuriyeti’nde halk havaalanını işgal etti
Haberler / Dünya
30 Ağustos 2013 Cuma 12:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Orta Afrika Cumhuriyeti’nde isyancılardan kaçan yaklaşık 6 bin kişi, başkent Bangui’nin M’poko Havaalanı’nı işgal etti. Ara ara güvenlik güçleri ile çatışan halkın, protesto için son 18 saattir M’poko’nın pistinde uçuşları engellediği bildirildi.

Bölgeden gelen haberlere göre, ülkenin en büyük havaalanı olan M’poko yakınlarında Selaka isyancılarının silahlı eylemlerinden kaçan halk havaalanına sığındı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’den (BMMYK) yapılan açıklamaya göre 5 isyancı gruptan oluşan Seleka’nın köylerde ve başkent Bangui varoşlarında darbeyle indirdikleri Bozize taraftarlarına ait evlerde silah aramaları ile başlayan olaylarda en az 10 kişi hayatını kaybetti. BMMYK’ye göre, son 10 gündür bölgede evlere baskın yapan Seleka, keyfi olarak insanları tutukluyor, sivillere işkence uyguluyor ve değerli eşyaları yağmalıyor.

ORTA AFRİKA, SOMALİLEŞİYOR

Öte yandan Fransa lideri François Hollande, Salı günü yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Afrika Birliğini’ne OAC’ye müdahele etme çağrısı yapmıştı. Hollande, "Orta Afrika’ya müdahele zamanı geldi, geçiyor. Ülke Somalileşmenin eşiğinde." demişti.

OAC’de Mart ayında Devlet Başkanı Francois Bozize'nin darbe ile koltuğundan indirilmesinin ardından yönetime el koyan Michel Djotodia ülkede asayişi sağlamakta zorluk çekiyor. Bozize’yi indiren Seleka isyancıları uzun zamandır ülkeyi yağmalıyor.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası